Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Vikingetiden

Vikingetiden

Der er mange gode historier fra vikingetiden i Danmark. Nogle gange kan det være svært at skelne mellem den gode historie, og det som sporene fra fortiden fortæller.

Dyk ned i vikingetiden og få svar på, om danskerne virkelig blev kristne på grund af et mirakel i 965? Om der fandtes kvindelige vikingekrigere? Og om vikingerne virkelig havde horn i hjelmen?

 

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om vikingetiden indeholder tre artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet om vikingetiden, samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om vikingetiden.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med vikingetiden i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Vikingetiden 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: