Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Den sene middelalder

Den sene middelalder
(© DR)

I den sene del af middelalderen fra 1350-1536 er Danmark en stormagt i Norden. Samtidig bliver landet mere moderne, blandt andet fordi nye opfindelser gør det nemmere for bønderne i landbruget. Med kristendommen skyder nye kirker og byer op, og former det landskab vi kender i dag.

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om 'Den sene middelalder' indeholder to artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien 'Historien om Danmark' og indholder hele afsnittet om 'Den sene middelalder', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om den sene middelalder.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med den sene middelalder i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet 'Den sene middelalder'. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: