Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Den tidlige middelalder

Den tidlige middelalder

Den tidlige middelalder varede fra 1050 til 1350. Kongemagten og den kristne kirke arbejdede sammen om at styrke staten. Det var en evig kamp om at opnå mest magt og rigdom.

Hvad fortæller tidens kilder om middelalderen, og hvordan skal kilderne tolkes?

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om 'Den tidlige middelalder' indeholder tre artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien 'Historien om Danmark' og indholder hele afsnittet 'Den tidlige middelalder, samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om den sene middelalder.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med den sene middelalder i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet 'Den tidlige middelalder'. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: