Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Guldalderen

Guldalderen
(© dr)

I starten af 1800-tallet gik det økonomisk og politisk dårligt i Danmark. Til gengæld blomstrede kunsten. Det er den særlige romantiske kunst fra denne periode, der har lagt navn til ”guldalderen”. I 1848-50 gik Danmark i krig mod preusserne (i dag Tyskland), og demokratiet blev indført på en bølge af folkelig opstand og nationalisme.

 

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet 'Guldalder' indeholder tre artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet 'Guldalder - Grundloven, folket og magten', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om guldalderen.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med guldalderen i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Stenalder. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: