Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Velfærd og kold krig

Velfærd og kold krig
(© DR)

Forbrugskulturen udviklede sig efter 2. verdenskrig med økonomisk hjælp fra USA. Drømmen blev at eje tv, bil og parcelhus. Senere blev optimismen vendt til økologisk krise, øget arbejdsløshed og en frygt for atomkrig. Gennem 1990’erne blev adgang til information udbredt med nye teknologier: internettet og mobiltelefonen.

 

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet 'Velfærd og kold krig' indeholder fem artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet 'Velfærd og kold krig', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om temaet.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med temaet 'Velfærd og kold krig' i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Stenalder. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: