Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Metallernes tid

Metallernes tid

Metallernes tid handler ikke kun om jern og bronze, men også om guld, gru og guder. Bronze- og jernalderens mennesker har efterladt ting i jorden, som vi har fundet. Hvad kan fundene sige om oldtidens mennesker? Og hvad kan oldtiden sige om os i dag?

 

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om metallernes tid indeholder tre artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet om metallernes tid, samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om metallernes tid.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med metallernes tid i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Metallernes tid. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: