Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Stenalderen

tre mennesker i stenalder-tøj står på en slette

For 14.500 år siden flyttede de første mennesker til Danmark. Det blev begyndelsen på stenalderen. Stenaldermenneskene var jægere, men blev senere bønder, da man begyndte at dyrke jorden.

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om stenalder indeholder tre artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet om stenalderen, samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om stenalderen.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med stenalderen i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Stenalder. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: