Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Reformation og renæssance

Reformation og renæssance
(© DR)

I Danmark kalder vi tiden mellem 1536 og 1660 for renæssancen.

Renæssancen startede med Luthers reformation, som gjorde danskerne til protestanter, og sluttede med at den danske konge blev enevældig. Mød to af renæssancens mest kendte personer, der på godt og ondt forandrede Danmark.

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet om 'Reformation og renæssance' indeholder toartikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet om 'Reformation og renæssance', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om reformationen og renæssancen.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med reformationen og renæssancen i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Stenalder. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: