Nationalmuseets udstillinger

Danmarks største museum om kulturarv

Vores udstillinger i København tager dig med igennem hele Danmarks historie. Her møder du dyrebare genstande og kulturskatte og får danskernes fascinerende fortællinger fra oldtiden og op til i dag. Du kan sagtens få en hel dag til at gå på museet, eller du kan fordybe dig i en enkelt udstilling. Tag også med på en af vores guidede ture, hvor du enten oplever museets ikoniske highlights eller møder danskerne og deres værdier.

Dyrebare skatte, der har skrevet historie

Se de berømte Guldhorn, Egtvedpigen Solvognen og mange andre ikoniske genstande på Nationalmuseet i København. Du kan også se, hvad opdagelsesrejsende fandt på ekspeditioner i Ægypten, Grønland og de fjerneste egne af verden.

Aktuelle udstillinger på Nationalmuseet

Nationalmuseet København har aktuelle udstillinger, hvor du kan se danskernes historie. Mød de første mennesker, der levede her og følg danskerne helt frem til i dag. Nedenfor kan du finde ud af meget mere om udstillingerne i København.

Udstilling: Mød Vikingerne

Designer Jim Lyngvild har sammen med Nationalmuseets vikingeeksperter stået for en nyfortolkning af museets eksisterende udstilling om vikingerne. Her får de besøgende mulighed for at få sat ansigt på vores hærdede forfædre.

I udstillingen præsenterer museets eksperter fantastiske genstande fra vikingetiden side om side med designer Jim Lyngvilds kunstneriske fortolkninger af vikinger.

Læs mere om udstillingen her.

Udstilling: Danmarkshistorier (1660-2000)

Følg danskernes historie fra Enevælden til i dag, og se hvordan de rige og de fattige har levet  i 340 år. Kig ind i bondens spartanske stue fra slutningen af 1700, i arbejderens fugtige baghuslejlighed - eller i det fine borgerskabs gemakker i Magstræde.  

Udstillingen fortæller om hverdagen, højtiderne og nedslag i historien, der rystede danskerne. Se eksempelvis den bredøkse, som bødlen svingede, da han kappede hovedet af Struensee. Manden som var hovepersonen i Danmarkshistoriens mest dramatiske kærlighedsaffære.

Sjove aktiviteter i Børnenes Museum

Børnenes Museum er en indendørs legeplads, hvor børn i alle aldre kan lege med historien. Museet byder på masser af familieaktiviteter, der gør jeres museumsoplevelse sjov. 

Tag familien med på en sejltur over havet i et vikingeskib. Bliv skoleelev i 1930’erne og bliv klogere på dine bedsteforældres timer på skolebænken. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen eller gør borgen kampklar til fjendens angreb.   

Børnenes Museum er museet, hvor børn kan røre ved alt!

Udstilling: Danmarks Oldtid

Se de første mennesker, som levede i stenalderen fra 12.500 f.Kr. til 1050 e.Kr. De første folk som jagede uroksen i skoven og rensdyrene på sletterne. Se deres våben, jagtredskaber og hunde. Du møder også den berømte Egtvedpige fra bronzealderen. 

Gå heller ikke glip af Solvognen, Guldhornene og andre spektakulære fund, og bliv klogere på vores forfædres tro og magi.

Udstilling: Frederik 3.s personlige kunstkammer

Frederik 3. var en ivrig samler af underfundige genstande fra hele verden. I 1650 samlede kongen sin samling i et særligt kunstkammer, som han stolt kunne vise frem til sine gæster. 

Nu kan du se udstillingen med de sjældne antikviteter, udstoppede dyr og eksotisk nips, som kongen samlede fra verdens fjerne egne. Se fx et eventyrligt miniatureslot udskåret i elfenben, en tyrkisk hjelm og fluer og edderkopper i stål og rav.

Udstilling: Antiksamlingen

Tag på en rejse rundt middelhavet med en afstikker til Mesopotamien og Persien. I Nationalmuseets antiksamling får du historierne om de personer, der skabte og brugte de udstillede ting. 

Mød menneskerne bag de egyptiske mumier, assyriske relieffer, persiske keramik, etruskiske guldsmykker, græske skulpturer og vores store samling med græsk keramik.

Rundvisning i Nationalmuseets udstillinger

Kom med på en guidet tur gennem Nationalmuseet Københavns udstillinger og hør spændende historier om Danmarkshistoriens højdepunkter. 

Du kan også invitere familie eller kollegaer på jeres helt egen private rejse gennem museet og få historien serveret af de dygtige rundvisere.

Del denne side