Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Det svære demokrati

Det svære demokrati
(©DR)

Tiden efter år 1900 var en tid, der svingede fra optimisme til depression. Fra faste rammer til opgør med autoritet og normer i tiden fra århundredeskiftet og de næste 50 år frem. Der var politiske forsøg på at gøre noget ved de sociale problemer og forbedre levevilkår for dele af befolkningen, mens magtkampe i Europa tvang danskerne til at vælge position.

Artikler, kilder og elevopgaver

Temaet 'Det svære demokrati' indeholder to artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet 'Det svære demokrati', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om temaet.

Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med temaet 'Det svære demokrati' i de to klipsamlinger fra DR.

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66

Mail: undervisning@natmus.dk

Ekstramateriale fra HistorieLab

HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Stenalder. 

Hent materialerne her:

Pedes skæve danmarkshistorie

"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".

Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.

Se mere her: