Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Drengekjole i silke, 1867

Drengekjole i silke, 1867

I dag er det almindeligt, at både drenge og piger i 3-5-årsalderen går i lange bukser. Fra middelalderen og indtil begyndelsen af 1900-tallet gik små børn af begge køn i kjole, og på gamle billeder af mindre børn kan det sommetider være meget svært at skelne mellem små drenge og piger ud fra tøjet.

En småbarnskjole kunne være meget enkel, eller den kunne være meget kostbar og rigt udsmykket, hvis der var tale om et barn fra en fornem familie, fx en lille prins eller prinsesse. Den ternede kjole i tunikafacon var moderne til mindre drenge o. 1840-60. Den har form som en jakke, blev brugt med bælte og gik til midt på lårene. Under kjolen havde man enten lange bukser eller mamelukker til lige under knæene.

Kjolen er fra 1867 og blev brugt af Alf Wattne (1864-1937), da han var 3-4 år.

Drengekjole

Drengekjole af repsvævet silke. Knælang med en lille rund halsudskæring og albuelange ærmer, tilsat ret lavt og med små ærmegab.

Fra skuldersømmene og lodret ned ad for- og bagside til kjolens underkant er der to udvendige læg. Inden for disse er der på forsiden syet lodrette sorte bånd. Samme slags bånd markerer udskæringen og kanten på ærmerne.

Midt for er der en slids ned til taljen, lukket med hægter og 4 flade overtrukne pynteknapper. 2 knapper af en anden type, ligeledes uden praktisk funktion, sidder forneden foran på skørtet. Om livet bælte af samme stof, lukket med en knap. Denne lukning er delvis skjult af en bred strop af stoffet med et påsyet sort bånd.

Kjole til dreng, mus. nr. 74/1956 Repsvævet silke. Ternet med dominerende lodrette striber. Rød, blå, grøn, gul, hvid og sort. Bånd, sort uld.

Længde, ryg: 53