Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Beige sommerkjole i moll, ca. 1885

Beige sommerkjole i moll, ca. 1885

"Vore store Modeforretninger ere Dameverdenens Barberstuer. Man gaar ud og ind som i en Klub, man sætter hinanden Stævne for at se paa en Hat, for at spørge til Raads om et Overstykke; man gaar ind for at spørge på et Stof, man aldrig har tænkt paa at kjøbe, man prøver ti Gange den samme Kjole. Børre-Lorenzen og Bendix fortrænge Otto." Herman Bang: "I Modesalonen". Nationaltidende, 19.12.1880.

Forfatteren Herman Bang (1857-1912) skrev omkring 1880 en række journalistiske reportager til Nationaltidende, hvor han skildrede de mørke og de lyse sider af det københavnske byliv. I citatet beskrives modesalonerne, dannet efter parisisk ideal, hvor den bedre del af borgerskabet mødtes, konverserede og blev klædt på i den seneste mode.

Sommerkjolen er fremstillet i Børre-Lorenzen & Co.'s modesalon Mode Bazar i København. Den er fra o. 1885 og har tilhørt fru konferensrådinde Anne Plenge Jørgensen

Beige 2-delt sommerkjole med påtrykte brunlige og røde blade. Livet har lille opstående halslinning. Knappes fortil med 14 runde benknapper. Langt skød. Bagtil forlænges skødet og samles i dybe læg. Lange glatte ærmer med plisseret mollsflæse forneden. Opslag af trykt moll. Det samme trykte moll er anbragt glat på begge forstykker. Afstivet foer. Mærke: "Mode Bazar Børre-Lorenzen og Co."

Sommerkjole, mus. nr. 674/1948
Bomuld og mol. Beige, brun og rød.

Ingen mål