Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Skørt med bolero-jakke, begyndelsen af 1860'erne

Skørt med bolero-jakke, begyndelsen af 1860'erne

Til skørtet hører to overdele, en bolerojakke og et liv til selskabsbrug. Under boleroen bæres et vesteliv. I kombination med bolero eller liv har det samme skørt kunne bruges ved forskellige lejligheder. Boleroen er formel, men ikke så fin som livet og har sandsynligvis været brugt til eftermiddagsvisitter el.lign. Tøjet er fra begyndelsen af 1860'erne.

Dragtbeskrivelse

Dragten består af skørt, bolerojakke, liv og vesteliv. Skørt og bolero er udført i lyst karamelbrunt faille. Begge dragtdele er garneret med påsyede, brunstribede fløjlsborter og udklippede sorte kniplingsmotiver.

Boleroen er på ærmer og kanten forneden påsyet frynser af chenille. Boleroen har sidesømme. I forstykkerne 2 svajede sidebaner. Ryggen har 2 svajede rygsømme. Skørtet er skåret i 9 bredder. I taljen er det med læg syet til en 2½ cm bred linning. Lukkes midt bag med en slids. Hele skørtet er foret med hvidt foergaze. I højre side en stiklomme med lommepose af lærred. Indvendig er der syet bindebændler.

Liv af lyst karamelbrunt faille med ærmer af hvidt rynket tyl og vingeærmer med split på skulderen af faille. Livet går ned i en spids midt for og bag. Søm midt for. Sidesømme. Snørelukning midt bag med 2 x 9 huller og silkebændel. 2 svajede rygsømme. Stivere indsat i alle sømme og i lukningen. En Berthakrave af tyl er garneret med fløjlsbånd og kniplingsmotiver som på skørt og bolero. Fløjlsbåndene er syet diagonalt på kraven og mødes i løkker midt for. En sort-hvid tylsblonde påsyet kraven i kanten. Et lag tyndere tyl er rynket på tylsærmerne. Ærmerne afsluttes med 3 rynkede rækker af den sort-hvide tylsblonde. Livet er foret med hvidt lærred.

Vestelivet er figursyet og udført i hvidt lærred, der på forstykkerne er dækket med brun taft. Stivere indsyet i forstykker og sidesømme. Lukkes midt for med 11 overtrukne knapper og knaphuller. Halsudskæring og skød er i kanten påsyet samme fløjlsbånd som skørt og bolero.

Krinolineskørt, mus. nr. 6070/1977
Helsilke. Lys karamelbrun. Fløjlsbort, brunstribet. Knipling, sort. Foer, hvid bomuld.

Livvidde: 55 cm
Længde: 112 cm

Bolerojakke, mus. nr. 6071/1977
Helsilke. Lys karamelbrun. Fløjlsbort, brunstribet. Knipling, sort. Chenillefrynser, brune.

Længde midt bag: 36 cm
Ærmelængde, under arm: 30 cm

Liv, mus. nr. 6072/1977
Silke. Lys karamelbrun. Ærmer, hvid tyl. Fløjlsbort, brunstribet. Knipling, sort. Tylsblonde, sort-hvid. Foer, hvidt lærred.

Længde midt bag: 24,5 cm

Vest/Snydebluse, mus. nr. 6073/1977
Lærred. Hvidt. Forstykker, rødbrun helsilke.
Længde midt bag: 36 cm
Ærmegab, vidde: 37 cm

Skørt med bolero-jakke
Kjolens vesteliv.
Skørt med bolero-jakke
Til kjolen hører selskabsliv med korte ærmer.