Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

 

 

 

 

Danefæ

Danefæ

12. januar 2022

Vi arbejder i Danefæsekretariatet med en administrativ omlægning af journalsystemet, hvorfor der ikke kan udsendes danefæbreve før efter påske. Der arbejdes naturligvis videre med vurderingerne, så det er klar til brevene, når det igen bliver muligt at skrive. Der kan være en ventetid på 2-3 uger på udbetaling af danefægodtgørelse for breve modtaget i slutningen af december og starten af januar, men de er på vej. Vi ser frem til at være tilbage i mere normal drift efter påske, og håber at se mange af jer til Danefædagen 2022

https://billet.natmus.dk/foredrag-og-debat/danefaedag

 

 

Danefæ er genstande fra fortiden, der kommer til veje som jordfund i Danmark, og som er forarbejdet af ædelt metal eller i øvrigt er af kulturhistorisk værdi, herunder mønter. Den, der finder danefæ eller får danefæ i sin besiddelse, skal aflevere det, idet danefæ tilhører staten.

Loven om danefæ kan spores tilbage til middelalderen. Nationalmuseet administrerer denne lov, der sikrer, at vigtige fund fra Danmarks fortid bliver bevaret for kommende generationer. Hvis du har fundet et danefæ kan du læse om indlevering af danefæ.

På Nationalmuseet kan du se udstillingen med danefæ. Danefæene bliver udskiftet løbende, når der dukker nyt op af den danske muld.

 

The content element of type "tccontacts_plugin" has no rendering definition...