Enevælde og oplysningstid
Kongen bestemte alt i 1700-tallet. Han var blevet enevældig i 1660. Borgerskabet blev en vigtig gruppe i samfundet 1700-tallet, og der blev handlet med hele verden. Nye idealer om menneskets ret, frihed og lighed opstod, men var friheden og ligheden for alle?
Artikler, kilder og elevopgaver
Temaet 'Enevælde og oplysningstid' indeholder to artikler og en billedserie med kilder og elevopgaver. Derudover rummer temaet to klipsamlinger. Den første klipsamling tager udgangspunkt i Tv-serien Historien om Danmark og indholder hele afsnittet 'Enevælde og oplysningstid', samt uddrag fra afsnittet. Den anden klipsamling består af DR-arkivklip om enevælden og oplysningstiden.
Læs artiklerne først og undersøg derefter kilderne i billedserien og løs elevopgaverne. Derudover kan i gå mere i dybden med enevælden og oplysningstiden i de to klipsamlinger fra DR.
Nationalmuseets Undervisning
Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
Mail: undervisning@natmus.dk
Ekstramateriale fra HistorieLab
HistorieLab har i forbindelse med undervisningsmaterialet på disse sider udviklet ekstramateriale med forløbsbeskrivelse, lektionsplan og elevopgaver til temaet Enevælde og Oplysningstid.
Hent materialerne her:
Pedes skæve danmarkshistorie
"For at vide hvor du er fra, må du starte forfra, fra den første forfar indtil alting står klart".
Sådan starter Pede B. sin skæve danmarkshistorie. En historie der starter tilbage i den tidligste stenalder og slutter i år 2000. Danmarkshistorien fortalt igennem 10 vers.
Se mere her: