Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Ghana Initiativet

Ghana Initiativet
Frederiksgave projektet

Frederiksgave projektet

Den tidligere danske, kongelige plantage Frederiksgave, 25 km nord for Ghanas hovedstad Accra, blev i 2005-7 transformeret fra ruin til museum. Museet, som i dag hedder "Frederiksgave Museum of Slavery and Plantation Lifeways", fortæller om den fælles ghanesisk-danske kulturarv og om slaveriets historie på Guldkysten.

Læs om Frederiksgave projektet med udgravning og genopbygning.

Frederiksgaves historie

Frederiksgaves historie

Plantagen Frederiksgave blev opført i 1828-32 og foræret af Frederik VI til danskerne på Guldkysten, dels til plantagedrift og dels til rekreation. Flere af datidens fastboende danskere har omtalt Frederiksgave i efterladte dokumenter og breve, som giver et godt indblik i dagliglivet på plantagen med slaver, sygdom, kærlighed, vilde dyr, rejser og plantagedrift.

Læs mere om Frederiksgaves histore og læs breve fra de danskere, der besøgte Frederiksgave. 

Genstande fra Ghana

Genstande fra Ghana

Nationalmuseet i København besidder en omfattende samling af genstande fra afrikaneres hverdagsliv på Guldkysten i midten af det 19. århundrede.

Læs mere om museets genstande fra Ghana.

Arkiver og litteratur

Arkiver og litteratur

I en række danske og udenlandske arkiver findes omfattende beretninger, optegnelser og billedmateriale, der vidner om livet på Guldkysten og den danske tilstedeværelse 1659-1850. 

Læs uddrag fra arkiverne og se en litteraturliste over dansk-ghanesisk historie og kulturarv.

Om Ghana Initiativet

Om Ghana Initiativet

Nationalmuseets Ghana Initiativ fungerede fra 2004 til 2010 som et samarbejdsprojekt, der skulle undersøge og bevare Danmarks og Ghanas fælles kulturarv og formidle kapitler fra vores fælles historie.

Læs mere om baggrunden for Ghana Initiativet og om kontaktoplysninger.