Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Signe Tillisch

Signe Tillisch
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Æblet.
Spise- og madæble. Signe Tillisch er et velduftende, saftigt og fint æble med en karakteristisk smag af druer. Den store til middelstore frugt er grønlig, gulner med tiden og kan få en orangerød kind på solsiden. Plukkes omkring 1. oktober og er spisemodent i november-december. Et godt gemmeæble, der også er velegnet til grød og marmelade.

Historie.
Signe Tillisch er et dansk æble, der er sået som kerne i 1866 af kammerherre Tillisch i Bjerre ved Horsens og opkaldt efter hans datter, klosterfrøken Signe Tillisch. Æblet har siden været populært og dyrket mange steder. 

Vækstform.
Træet har en kraftig vækst, er sundt og af smuk form. Kronen bliver med tiden ret bred. Signe Tillisch stiller ikke nogen særlige krav til jordbunden, er hårdfør og kan dyrkes langt mod nord. Æblerne har en tendens til at blæse ned tidligt, derfor kan man med fordel espaliere hvis man har den store plads, det kræver. Træet er modtageligt for skurv.

Signe Tillisch kan ses i frugthaven ved herregården fra Fjellerup (nr. 25), på frugtterrasserne ved Brede Værk og i hegnet vest for gården fra Ostenfeldt (nr. 4).