Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Mød fortiden på Frilandsmuseet

Mød fortiden på Frilandsmuseet

UNDERVISNING PÅ FRILANDSMUSEET

Vil du vide mere om det levede liv, som det har formet sig gennem 300 år, prøve at karte, lave mad på brændekomfuret eller møde spændende skæbner og høre historier fortalt gennem teater eller omvisninger, vil du smage på og røre ved fortiden, så kom ud på Frilandsmuseet, og få en helt særlig oplevelse af tid og rum.

Læs mere om Frilandsmuseets pædagogiske tanker her.

Undervisningen på Frilandsmuseet følger museets sæson, i 2022 fra den 1. april til 18. oktober, sidste søndag i efterårsferien. Der bliver tilbudt undervisning fra den 26. april til den 24. juni og igen fra den 16. august til den 14. oktober, ligesom der vil være særlige tilbud ved juletid. Undervisningen kan være om særlige emner som tro og overtro, eller følge årets gang fra forår til høst med julen som en helt særlig højtid. Der vil hvert år være særlige undervisningstilbud til skoler, så hold øje med Frilandsmuseets hjemmeside.

Et besøg på Frilandsmuseet rummer en helt særlig mulighed for at fysisk at komme tæt på fortidens mennesker, når man står i de lavloftede stuer eller på gårdspladsen med de toppede brosten, lugter til røgen fra ildstedet i Stenstruphuset, smager på det friskkærnede smør og leger på forten foran Lundagergården. Men hvis man vil komme helt tæt på menneskene, og på en tid, hvor man var afhængig af årstiderne og naturen, så står Frilandsmuseets undervisere til rådighed.

Vil man gerne vide mere, så skriv til Inge-Mette Petersen på uvfri@natmus.dk

Undervisning for 0.-10. klasse kan findes her.

Undervisningsmateriale kan findes her.

BESØG PÅ MUSEET UDEN UNDERVISNING

Skoleklasser er altid velkomne til at besøge museet og gå rundt på egen hånd. Hvis man gerne vil have ideer til undervisning, som kan foregå herude og hjemme i klassen, kan man få gode ideer i Nationalmuseets idékatalog Brug dit museum! Der er ideer til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Frilandsmuseets undervisningsafdelingen står også klar til at komme med ideer til, hvordan det kan gennemføres. Man skal blot skrive til uvfri@natmus.dk

Idékataloget Brug dit museum! kan hentes her

Anvisning på fangelege

Anvisning på stille lege

Hvordan byggede bonden sit hus

Hvis man gerne vil besøge Frilandsmuseet som del af udflugt for en hel skole, er man meget velkommen. Man kan give besked til Frilandsmuseets undervisning på mail uvfri@natmus.dk. Vi kan dog ikke tilbyde aktiviteter for større grupper af elever, men hjælper gerne med at tilrettelægge egne aktiviteter.

OG HUSK: SKOLEKLASSER HAR ALTID GRATIS ADGANG TIL MUSEET. OGSÅ SELVOM DER IKKE ER BESTILT UNDERVISNING.

 

Sådan foregår e-bestilling

Du udfylder bestillingsfomularen, helst senest 8 dage før, da vi har op til 5 hverdages ekspeditionstid. Har man ikke EAN-nummer, angives det blot i feltet. Herefter modtager du en bekræftelse på, at du har udfyldt formularen og at vi har modtaget den. Det er dog  ikke den endelige bekræftelse. Den kommer senere med dato, mødested etc.

Det er også muligt at kontakte Frilandsmuseets undervisningscenter via mail.