Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Ingers æble

Ingers Æble
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Æblet.
Et godt lille spiseæble, karmoisinrødt med striber og marmoreringer. Kødet er saftigt og sødt med en vin- jordbæragtig aroma, svagt fedtet overflade og god duft. Æblet kan plukkes fra oktober til november.

Historie.
Æblet er af dansk oprindelse og kendt siden 1870. Det stammer fra landsbyen Taagerup nord for Roskilde, hvor det er fundet i gårdejer Ole Nielsens have. Hustruen Inger havde sået et frø, der gav et smukt træ med god frugt.

Vækstformen.
Træet har en middelkraftig vækst, der er opadstræbende pyramideformet. Det er en sort, der tidligt begynder at bære frugt og giver et godt udbytte. Æblerne får ikke skurv.

Ingers æble kan ses i frugthaven ved herregården fra Fjellerup (nr. 25)