Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Cox Pomona

Cox Pomona
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Æblet.
Godt spise- og madæble. Farven, grundfarven er grøn senere gul. Dækkes af strålende rød farve med striber og punkter. Ved lagring stærkt fedtet hud. Kødet er grønligt saftigt og velsmagende. Plukkes sidst i september og bruges fra oktober. Sunde frugter kan med held lagers til februar, men de må ikke være stødt.

Historie.
Stammer fra England 1825 fra en kerne af Ribston sået af brygger Cox i Colnbrook Lawn i Bucking­hamshire. En stadig kendt søstersort der fremkom ved samme udsæd af kernerne er Cox Orange. Fra 1900 til 1920 var Cox Pomona meget udbredt i danske æbleplantager.

Vækstform.
Træet bliver ikke altid så stort og skal derfor podes på vildstamme. Grene kan nemt brække ned pga. stor frugtbærring. Unge træer laver store æbler og noget mindre på gamle træer (8 cm i diameter). 

Cox Pomona kan ses på frugtterasserne i Brede.