1 af 4
Åbningstider og priser

Brede Værk

Brede Værk og Hovedbygning er lukket for publikum i forlængelse af Nationalmuseets besparelser i 2018.

Sensommerrundvisning 2019: Fra vugge til grav

Tag en tur ud til det idylliske Brede og følg med på en omvisning om Brede Værk som Industriens Vugge. Omvisningen foregår som en vandring rundt i området omkring værket, som fungerede som et lille samfund i sig selv. Her følger vi fabrikantens og arbejdernes liv fra vugge til grav. Deres livsvilkår var dybt forskellige, men uløseligt sammenvævede fra start til slut.

De fleste stop vil være udendørs, men der vil også være enkelte stop indendørs – nærmere bestemt i Brede Hovedbygning og i Arbejderboligen.

Tid: lørdag d. 7/9, 14/9, 21/9 og 28/9 kl. 14. 
Varighed: 1½ time
Mødested: Foran Jernbanecafeen ved Brede Station. 
Pris: Voksne 120 kr., børn (3-17 år) 60 kr.

Vis webbilletten til guiden ved ankomst.

Verden i værket og værket i verden

Kom tæt på 250 års industriarkitektur med fabriksbygninger, arbejderboliger og mesterboliger og få et indtryk af det lille samfund: Mølleåen er opdæmmet og vandets løb gemmen bygningerne kan følges.Den imponerende direktørbolig fra 1795 kan besøges i sommerens omvisninger. En af landets allerførste børnehaver 'Brede Asyl', er i brug som børnehave i dag, og Brede Spisehus, hvor fabrikkens arbejdere fik fyldt deres mandspand er nu et fransk inspireret spisested. Længere mod nord ligger Indelukket og her kan man begynde en dejlig gå- eller cykeltur mod Øresund.

Åbningstider og priser

Brede Værk og Hovedbygning er lukket for publikum i forlængelse af Nationalmuseets besparelser i 2018. I september 2019 vil der være særomvisninger på Brede Værk og Hovedbygning.

Del denne side