Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

SEX! Køn og krop

SEX! Køn og krop

 

Hør om synet på sex og seksualitet gennem de seneste 300 år.

Vi taler om forbud, lyst, skam og fortielser. Om homoseksualitet, fri abort, kønssygdomme, ægteskab og kærlighed.

Eleverne får et historisk indblik i normer omkring seksualitet og køn fra 1700-tallet til i dag. Derudover skal eleverne perspektivere nutidens syn på køn, krop og seksualitet i historisk kontekst. Dette sker bl.a. ved at eleverne arbejder selvstændigt med dilemmaer inden for emner som graviditet, homoseksualitet og seksualundervisning i det 20.århundrede.

Målgruppe: 6.-10. klasse
Varighed: 1 time
Fag: Historie, dansk, sundheds- og seksualundervisning
Max antal deltagere: 30
Pris: 600 kr.

ONLINE BOOKING

Download vores materiale til brug både før og efter besøget

Hvis I ønsker at gå rundt på egen hånd, har Nationalmuseet i samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet "Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder" . Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2017 under temaet "Rettigheder online/offline".

Husk at eleverne skal være i følgeskab med en voksen.

Undervisningsmaterialet består af 5 opgaver, der kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd.

Intro-materiale til lærere. Materialet giver dig mulighed for på forhånd at forberede eleverne på, hvad der skal ske, når de er på Nationalmuseet.

For 4. til 6. klasse findes vores materiale: Krop, korset, kontrol - kropsidealer gennem tiden

Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden
Undervisningsmaterialet Krop - Korset - Kontrol

Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol - kropsidealer gennem tiden.

Undervisningsmaterialet kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd. Det overordnede formål med materialet er at styrke elevernes indsigt i samspillet mellem krop, kropsidealer og trivsel i en historisk kontekst.

Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2018.

Hent elevopgaver

Hent lærervejledning

Målgruppe: 4-6. klasse

Vi anbefaler at I sætter 1½ til 2 timer af til jeres besøg på Nationalmuseet.

Eleverne skal være i følgeskab med voksne

Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder

Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet "Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder". Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2017 under temaet: "Rettigheder online/offline".

Undervisningsmaterialet kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd. Opgaverne i materialet sætter fokus på, hvordan unge og voksne opfattede seksuel lyst og drifter førhen, samt diskussionen om seksuelle rettigheder - både for mænd og kvinder. Det samlede materiale giver eleverne mulighed for at arbejde med flere af museets genstande med afsæt i forskellige typer opgaver i udstillingen "Danmarkshistorier - 1660-2000".

Intro-materiale til lærere. Materialet giver dig mulighed for på forhånd at forberede eleverne på, hvad der skal ske, når de er på Nationalmuseet.

Målgruppe: 6.-10. klasse