Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Religion og kulturmøder

Mød en død

Mød en død

Døden er et grundvilkår intet levende kan undslå sig. Alligevel er den et fænomen, vi har svært ved at tale om. Men ikke på forløbet: ”Mød en død”, hvor vi på tværs af Danmarkshistorien og museets etnografiske samlinger gør holdt ved nogle af de udstillede grave og skeletter, der har hjulpet os med at forstå fortidens mennesker – og deres tanker om liv og død. Vi møder blandt andet mumier fra Egypten og Peru og kigger på forskellen mellem begravelsesritualer og ofringsritualer.
Forløbet tager undervejs afsæt i elevernes egne livsverdener, tanker og spørgsmål. Eleverne vil blive guidet igennem refleksioner om deres egne tanker om livet og døden med formålet at starte samtaler om et emne, der kan være tungt og tabuiseret, på en måde der føles lettere at gå til. I slutningen af forløbet vil eleverne prøve at skrive deres egne satiriske døde-digte (Calaveras) med hjælp fra Calavera-generatoren og inspiration fra højtiden De Dødes Dag (Dia De Los Muertos) i Mexico.

Målgruppe: 7.-9. klasse - oplagt som forløb til konfirmationselever. Kan også bruges til ældre klassetrin.
Varighed: 1½ time
Fag: Historie, dansk, kristendom / konfirmationsundervisning
Max antal deltagere: 30
Pris: 900 kr.

Bestil via ONLINE BOOKING

Download vores materiale til brug både før og efter besøget

Kristendom – troens fortid og nutid

Kristendom – troens fortid og nutid
Foto: Jacob Nyborg Andreassen.

Hvornår kom kristendommen til Danmark og hvordan har religionen udviklet sig gennem 1000 år? Med troens genstande og billeder som omdrejningspunkt arbejder eleverne med de centrale udviklingslinjer i kristendommens historie. Vi dykker ned i katolicismen og overgangen til protestantismen og arbejder med forskelle og ligheder. Emnet sættes samtidig i en samfundspolitiske kontekst, relateres til elevernes egen samtid og forforståelse og tydeliggør samspillet mellem fortid og nutid.

Målgruppe: 5.-10. klasse
Varighed: 1 time
Fag: Kristendom, historie
Max antal: 30 elever
Pris: 600 kr.

Bestil via ONLINE BOOKING

Download vores materiale til brug både før og efter besøget

Nationalmuseets Undervisning

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66