Højbjerg Kalvil
![Foto: Olav Egelund Højbjerg Kalvil på Frilandsmuseet](/typo3temp/assets/images/csm_Hoejbjerg_Kalvil-3-7-10-olav_2e017d1da1_c3df35e3cd.jpg)
![Foto: Olav Egelund Højbjerg kalvil på Frilandsmuseet](/typo3temp/assets/images/csm_Hoejbjerg_Kalvil-4-7-10-olav_79ddcff306_27da40fedc.jpg)
Æblet.
Spiseæble. Et smukt lille æble. Grundfarven er grøngul med en mørklilla dækfarve. Mange tydelige striber og pletter. Kødet er saftigt og løst med en sød og den helt særlige Kalvil-smag. Farver hurtigt brunt efter overskæring. Huden er stærkt fedtet. Plukkes i oktober og bruges november til april.
Historie.
Højbjergs Kalvil er en frøplante dannet i 1810. Sorten stammer fra handelsgartner A. Sørensens Have i Højberg ved Århus
Højbjergs Kalvil kan ses i frugthaven ved herregården fra Fjellerup (nr. 25).