Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Guldborg
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Guldborg

Æblet.
Spiseæble. Ved modenhed er grundfarven lysegul, solsiden smuk med striber og pletter af karminrødt. Huden er fedtet, svagt duftende. Kødet er hvidt og blødt, saftigt og velsmagende. Plukkes i august og start september af flere omgange. Spises helst med det samme, men kan gemmes til oktober, men taber aroma og smag og bliver kedeligt. 

Historie.
Sorten stammer fra Guldborghave Frugtplantage, og er navngivet efter byen Guldborg på Lolland. Sorten menes at være af dansk oprindelse og er kendt siden 1870.

Vækstform.
En sund sort. Danner middelstore træer. Tidligt blomstrende og er en god bestøver til andre sorter. Sætter villigt frugt. 

Synonym. Guldborgæble.

Guldborg kan ses i haven ved tømmerværkstedet fra  Borre (nr.81).