Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Dronning Louise

Dronning Louise
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Æblet.
Spiseæble. Et lille til mellemstort æble. Farven er grøn med brunrød solside med striber og marmorering. Ved lagring skifter grundfarven gul. Frugtkødet er hvidt med grønne årer, kødet er tørt og skørt. Smagen er behagelig sød og aromatisk. Svag duft. Huden er tyk og sej og rynker let især hvis frugten behandles forkert. Ofte dækket af skrub. Æblet kan plukkes sidst i oktober og har en brugstid til langt hen på foråret. Kan erstatte Cox Orange.

Historie.
Æblet stammer fra Danmark, Landlyst ved Vordingborg. Det er første gang omtalt i 1892 og tildelt certifikat af 1. Klasse. Æblet er opkaldt efter Christian IX`s gemalinde.

Synonymer:
Dronning Louise af Danmark.

Dronning Louise kan ses på frugtterrasserne ved Brede værk.