Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Borgherre
Foto: Pometet, Københavns Universitet

Borgherre

Æblet.
Madæble men kan også bruges som spiseæble. Kødet er skørt og saftigt med en sødlig smag og kraftig aroma. Æblet kan have mange faconer, kantet, valseformet eller uregelmæssigt. Farven er guldguld men der kan forkommer rosenrøde prikker, striber eller stænk. Plukkes først i oktober og bruges frem til jul. 

Historie.
Borgherre stammer oprindeligt fra Holland, før 1788, og har været kendt i Danmark siden 1795.

Vækstform:
Danner en stor lav og bred krone, lange tynde overhængende grene. Sorten er rimelig sund kan angribes lidt af kræft og skurv.

Synonymer:
Flammet hvid Cardinal, Comptoir æble, Kantæble, Falsk Gråsten, uægte Gråsten, Generalæble Fåremule, Borgæble. Horsepande (på Bornholm kaldes det væddertryne.) 

Borgherre kan ses i haven ved gården fra Bornholm (nr. 3) samt gården fra Lundager (nr. 71).