Udfører en søgningSøg
1 af 5
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Podcast

Gå på opdagelse i Nationalmuseets podcasts og tag historien med dig, når du er på farten. På Nationalmuseerne er vi optaget af fortiden, fordi den er relevant for dig og mig nu og her. Og fordi vi tror på, at vi sammen kan skabe en fælles fremtid ved at betragte fortiden som et skatkammer af muligheder. Vi vil inspirere til nysgerrighed, kreativitet og til nye indsigter - lyt med her!

Tyskland

Fra Daniel Kehlmann over Nora Krug til Victor Klemperer. Lyt til samtaler, der tager fat på komplicerede og mørke sider af Tysklands historie.

Kvinde kend din magt

For lidt over 100 år siden fik kvinder i Danmark valgret ligesom mændene. Nationalmuseet stiller skarpt på, hvilke udfordringer kvinder står over for i dag, og hvordan de har kæmpet sig til magten igennem historien. Aftenens tre gæster er museumsinspektør Jeanette Varberg, professor Birgitte Possing og kulturredaktør og debattør Anne Sophia Hermansen. De giver perspektiv på kvinder i magtfulde positioner og forventninger til køn i dag og i fortiden.

5. Thuleekspedition: vignetter

Hør om maskerne fra Nunivak Island i Alaska, amuletdrengen Tertâq fra nordpolen og den svære kunst at fange sæler ved deres åndehuller i isen.

Slædesporet

Tag med på 5. Thule ekspeditionens rejse over Arktisk Amerika. Hvem finder på at krydse tværs over den arktiske isørken på hundeslæde? Hvem mødte de på vejen, og hvad var ekspeditionens formål? Lyt dig frem gennem de hvide jagtmarker og den arktiske skrueis!

Kvaj Dig!

12-talspiger og nulfejlskultur har længe slået tonen an i vores uddannelsessystem. Men er det godt eller skidt at gå snorlige igennem livet uden at træde forkert? Nationalmuseets direktør Rane Willerslev, politiker og iværksætter Tommy Ahlers og chefredaktør Lea Korsgaard favner fejlene og slår i denne samtale et slag for modet til at kvaje sig. De opfordrer os til at lave en brøler i ny og næ - og til at få fejl og rummelighed på skoleskemaet.

De ultimative spørgsmål

Når dommedag kommer… Skal vi så flytte til en anden planet, imens tid er? Eller er det allerede for sent?! Lyt med, når direktør Rane Willerslev, forfatter Tor Nørretranders og professor Svend Brinkman kommer med deres bud på et af livets ultimative spørgsmål: Hvad stiller vi op med jordens undergang?

Fremtidsmuseet

Museerne skal eksperimentere friere, i stedet for at blive katedraler for ubestridelige fakta. Det er nogle af de centrale budskaber i en samtale mellem ’grand old man’ Christian Gether og Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

Indianske myter

Lyt til fire nordamerikanske indianske myter om tordenfuglen, stjernen, ørnefjeren og bjørnen. Myterner er genfortalt for børn af mag. scient. Ulla Ebbe-Pedersen og indtalt af Brian Hjulmann.

Seneste podcasts