Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

UTOPIA THY


Formålet med UTOPIA THY er at udvikle et nyskabende eksperimentarium for bæredygtig byudvikling i og omkring landsbyen Bedsted i Thy. Projektet koordineres af Nationalmuseet og Arkitektskolen Aarhus og er organiseret som et konsortium mellem førende nationale museer, forskningsinstitutioner, Thisted Kommune og beboere i Bedsted. I løbet af den første treårige projektfase vil UTOPIA THY’s hovedsæde blive etableret i Bedsteds centralt beliggende stationsbygning. Hovedsædet vil fungere som kulturhistorisk formidlingscenter, rumme faciliteter for udvikling af konkrete interventionsprojekter og tilbyde overnatningsmuligheder for konsortiets partnere. Tre konkrete interventionsprojekter vil blive igangsat i løbet af den første treårige projektfase i og omkring udvalgte bygninger og byrum i Bedsted. De tre delprojekter bringer kunstnere, forskere, praktikere og beboere sammen om udvikling af en robust og bæredygtig byudvikling ud fra en vision om ‘afvikling som udvikling’.


Mit yndlingstræ


"Hvad er dit yndlingstræ?”

Det er et spørgsmål, der vækker både smil og umiddelbare svar, ofte fulgt af små livshistorier om træer og vores forhold til dem.

Som et led i arbejdet med Bedsteds gamle huse og grønne omgivelser indsamler Arkitektskolen Aarhus og Nationalmuseet i 2024 forslag til og fortællinger om yndlingstræer i Bedsted.

Se yndlingstræerne her.


UTOPIA THY
UTOPIA THY
UTOPIA THY
UTOPIA THY