Udfører en søgningSøg
I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på 500 års dansk flådehistorie

Ohøj - Alle mand på dæk!

Fra legendariske søslag til bekæmpelse af pirater.

Hvordan var livet ombord på kongens skibe, hvor morgenmaden bestod af brændevin? Hvilken rolle spillede den danske flåde under 2. Verdenskrig? Og hvorfor er danske skibe i dag med til at bekæmpe pirater langt fra Danmarks kyster?

I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på flådens udvikling fra 1500-tallet og frem til den moderne flåde, vi har i dag.

Som et land omgivet af vand har flåden altid spillet en vigtig rolle i dansk krigshistorie.

I 1700-tallet havde Danmark én af Europas største flåder.

I udstillingen kan du blandt andet dykke ned i legendariske søslag som Slaget ved Køge Bugt i 1677, hvor den danske generaladmiral Niels Juel snedigt udmanøvrerede den svenske arvefjende.

Du kan også blive klogere på, hvorfor Søværnet sænkede den danske flåde i 1943 under 2. Verdenskrig.

Og på, hvordan flåden bliver brugt i dag, hvor Søværnet deltager i forskellige internationale missioner rundt om i verden.

I gamle dage var Krigsmuseet omgivet af vand

Flådens spændende historie bliver levende gennem nogle af museets mange sjældne og helt unikke genstande – for eksempel kanonkuglen fra det berømte Slaget på Reden i 1801 og en vaskeægte Kalashnikov brugt af en pirat på Afrikas Horn.

Du kan desuden dykke ned i nogle utroligt smukke og detaljerede skibsmodeller. Den ældste er helt tilbage fra 1500-tallet, men lige så velbevaret, som var den bygget i går.

Mens du går rundt i ’Danmarks Flåde’, der ligger i Christian 4.’s gamle Tøjhus, kan du forestille dig, at der lige uden for bygningen i gamle dage var fyldt med vand.

I 1600-tallet var hele området omkring Tøjhuset og Bibliotekshaven nemlig krigshavn, hvor kongens store krigsskibe blev lastet og gjort klar til at drage i krig.

 

I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på 500 års dansk flådehistorie