Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Dyk ned i 21 danske krige på Krigsmuseet

Udstillingen 'Danmarks Krige'

Hver generation sin krig

Krig er ikke undtagelsen, snarere reglen. Danmarks historie som samfund er vævet tæt sammen med historien om Danmark som krigsmagt. Næsten hver generation af danskere, så længe nogen kan huske, har haft deres krig at forholde sig til.

I Christian 4.s Tøjhus fortæller Krigsmuseet om 21 danske krige fra år 1500 til i dag. Svenskekrigene, Englandskrigene, krigen i 1864 og Anden Verdenskrig er med, men det er også de nyeste krige - Krigen i Afghanistan og Krigen i Irak - såvel som dem, der næsten gik i glemmebogen, fx Krigen mod Algier i 1769 og Tyttebærkrigen i 1788.

Det er vores forhåbning, at publikum i udstillingen kan få et overblik over Danmarks militære historie og få lyst til at fordybe sig i nogle af de mange hundrede genstande fra både den fjerne og fra den meget nære krigshistorie. Men det vil også være muligt bare at nyde æstetikken i de hundredvis af udstillede genstande. Og måske at reflektere over krigens markante tilstedeværelse og prægning af vores samfund i alle perioder af danmarkshistorien.

Udstillingen er finansieret med bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden samt Knud Højgaards Fond.