Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på 500 års dansk flådehistorie

Udstillingen 'Danmarks Flåde'

Fra legendariske søslag til bekæmpelse af pirater          

Ohøj - Alle mand på dæk!

Hvordan var livet ombord på kongens skibe, hvor morgenmaden bestod af brændevin? Hvilken rolle spillede den danske flåde under 2. Verdenskrig? Og hvorfor er danske skibe i dag med til at bekæmpe pirater langt fra Danmarks kyster?

I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på flådens udvikling fra 1500-tallet og frem til den moderne flåde, vi har i dag.

Som et land omgivet af vand har flåden altid spillet en vigtig rolle i dansk krigshistorie.

I 1700-tallet havde Danmark en af Europas største flåder.

I udstillingen kan du blandt andet dykke ned i legendariske søslag som Slaget ved Køge Bugt i 1677, hvor den danske generaladmiral Niels Juel snedigt udmanøvrerede den svenske arvefjende.

Du kan også blive klogere på, hvorfor Søværnet sænkede den danske flåde i 1943 under 2. Verdenskrig.

Og på, hvordan flåden bliver brugt i dag, hvor Søværnet deltager i alt lige fra bekæmpelse af pirater i Afrika til fjernelse af kemiske våben i Syrien og Libyen.

I gamle dage var Krigsmuseet omgivet af vand

Flådens spændende historie bliver levende gennem nogle af museets mange sjældne og helt unikke genstande – for eksempel kanonkuglen fra det berømte Slaget på Reden i 1801 og en vaskeægte Kalashnikov brugt af en pirat på Afrikas Horn.

Du kan desuden dykke ned i nogle utroligt smukke og detaljerede skibsmodeller. Den ældste er helt tilbage fra 1500-tallet, men lige så velbevaret, som var den bygget i går.

Mens du går rundt i ’Danmarks Flåde’, der ligger i Christian 4.’s gamle Tøjhus, kan du forestille dig, at der lige uden for bygningen i gamle dage var fyldt med vand.

I 1600-tallet var hele området omkring Tøjhuset og Bibliotekshaven nemlig krigshavn, hvor kongens store krigsskibe blev lastet og gjort klar til at drage i krig.

 

I udstillingen Danmarks Flåde bliver du klogere på 500 års dansk flådehistorie