1 af 7
Åbningstider og priser

Tøjhusmuseet bliver til Krigsmuseet

Hvorfor skifter vi navn? Det gør vi fordi, det er vigtigt, at man som gæst hurtigt kan afkode, hvad et museum har at tilbyde. Det kan være svært, når navnet består af gamle ord som ’tøjhus’, som vi ikke længere bruger. Fra og med den 1. juli hedder vi derfor Krigsmuseet, fordi vi ønsker, at vores navn skal være forståeligt og afspejle den oplevelse, man får, når man besøger os. På Krigsmuseet kommer man tæt på Danmarks krige. Både på fortidens slag og nutidens kampe langt fra vores egne grænser.

Udover et mere tidssvarende navn, er navneskiftet også startskuddet til en ny strategi. Vi arbejder på at forhøje gæsternes aktivitetsniveau på museet, og der skal også fremover være mere fokus på, hvordan krig påvirker mennesker. Det være sig soldater, udsendte gennem NGO’er eller den befolkning, der lever midt i det.

Besøg os

Hvad koster det at komme ind? Har I åbent 1. januar? Må jeg tage madpakke med til mine børn? Få svar på dine spørgsmål her.

Udstillinger

Gå på opdagelse i vores udstillinger Den Fjerne Krig, Danmarks Krige, Danmarks Flåde, Krigsmuseets Skatkammer og Kanonhallen.

Book rundvisning

Skal vi vise dig rundt? Hør om museets highlights, bliv klogere på den danske flåde, eller tag en tur med de udsendte danske soldater til Afghanistan.

Det sker

Krigsmuseet har arrangementer året rundt. Der er familieaktiviteter i skoleferierne og Fad & Foredrag for de voksne ca. hver anden måned.

Undervisning

Via en eksperimenterende tilgang til læring tilbyder vi undervisningsforløb, hvor museets forskning bliver gjort nærværende gennem dialog og involvering.

Museumsbutikken

Besøg vores museumsbutik, hvor du kan købe bøger, kataloger, samlesæt, legetøj og meget mere. Du kan også købe en flaske vand og lidt sødt til ganen.

Åbningstider og priser

Tirsdag - søndag 10-17
Mandag lukket

Voksen DKK 75
Voksen sammen med et barn DKK 60
Børn under 18 år gratis
Årskort (inkl. en gæst) DKK 175

Del denne side