Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Børneliv til ca. 7-årig pige, 1770'erne

Børneliv til ca. 7-årig pige, 1770'erne

Fornemme piger blev fra omkring 2-årsalderen ved festlige lejligheder klædt som deres mor med korset, skørt og pudret hår. Tøjet til fest havde et moderigtigt snit ligesom moderens og blev lavet af lige så fine materialer. Det var derfor tidskrævende og kostbart at fremstille. Til hverdag var det almindeligt at være iklædt en lang kjortel frem til 4-5-årsalderen.

Livet med skød fra 1770'erne passer til en pige på omkring 7 år. Det korte skød var mere praktisk end manteauen - overkjole - med slæb og vidde, og samtidig var det stadig elegant. Et skørt med pocher - hoftepuder - har sandsynligvis hørt til livet. Pocherne samt de indsyede stivere i livet har været med til at give en passende kropsform, så selv en 7-årig pige kunne leve op til kropsidealerne.

Dragtbeskrivelse

Liv af gråbeige silkebrokade med brogede blomsterbuketter. Åbent fortil med snørehuller. Spids ned for og bag. Stærkt rynket flæse forneden. Halvlange ensøms ærmer med engageanter af stoffet. Fra skuldersømmen på ryggen går to strimler af stoffet over skuldrene og ned fortil. De spidser til nedefter og er beregnet til at dække snørehullerne. Foer af groft blårlærred med indsyede stivere.

Kjoleliv, silkebrokade, mus. nr. 813/1951 Silkebrokade. Lys gråbeige bund med ramager og broget brocherede strøbuketter. Foer, blaarlærred.

Længde fortil inkl. flæse: 45 cm
Flæse, længde: 9 cm
Ærme, længde fortil: 18 cm
Strimler på skuldre, længde: 48 cm