Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Konservering og restaurering af malerier

Rach og Egeberg maleri i museets samling
Rach og Egeberg maleri i museets samling
Loftmaleri Flora fra Frederiksberg Slot
Loftmaleri Flora fra Frederiksberg Slot
Loftmaleri Ceres fra Fredensborg Slot
Loftmaleri Ceres fra Fredensborg Slot
Maleri fra Rostgaard Epitafium Sankt Olai Kirke
Maleri fra Rostgaard Epitafium Sankt Olai Kirke

Nationalmuseet konserverer malerier for museer, kirker, slotte og herregårde, offentlige institutioner samt privatpersoner.

Vi konserverer malerier på lærred og stof i alle størrelser og fra mange kulturer. Arbejdet spænder over opgaver fra miniaturer og loftsmalerier til vægdekorationer og billedruller fra orienten.

De danske kirker rummer mange smukke og kulturhistorisk interessante malerier. Vi har stor erfaring med al slags kunst fra 1500-tallet og op til nutiden. Opgaver for kirker udføres ofte i samråd med menighedsråd og arkitekt, og vi sætter stor pris på dialog mellem alle parter undervejs i forløbet.

I fredede bygninger er vi med til at genskabe hele interiører med loftsmalerier og dekorationer. På værkstedet har vi gode faciliteter og stor erfaring med at udføre storformatdekoration i alle materialer.

Vi giver gerne gode råd til private kunder. Konserveringen af deres malerier består ofte af en rensning eller reparation af flænger og løstsiddende farve. Vi foreslår en konserveringsbehandling og giver et uforpligtende tilbud på arbejdet. Undersøgelsen er gratis, hvis man selv kommer med maleriet.

Der kan laves analyser af maleriernes materialeopbygning, og vi udfører fotografiske analytiske optagelser så som: røntgen, UV- og infrarøde optagelser. Disse undersøgelsesmetoder kan bruges som supplement i valget af den rette konserveringsbehandling og kan understøtte videre forskning indenfor konserveringsområdet.

Har du brug for et fagligt råd i en bevaringsmæssig sammenhæng, er vi altid indstillet på at kunne hjælpe.

Bevaring

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
E-mail

Google Maps