Salg og ydelser

Konservering og restaurering af fotografier

Fotokonserveringen tager sig af bevaring af Nationalmuseets fotografiske samlinger, men der udføres også arbejde for private kunder og andre museer.

Vi konserverer og restaurerer alle typer fotografisk materiale herunder fotografiske teknikker som daguerreotypier, papirbilleder, negativer og dias i enten sort/hvid eller farve. Alle teknikker har deres forskellige bevaringsmæssige problemer. Konservering og restaurering omfatter f.eks. rensning og stabilisering af nedbrudte billeder, genfremkaldelse af udblegede billeder og restaurering af daguerreotypier.

Konserveringsarbejdet kan endvidere omfatte bevaringsplaner for fotosamlinger, rådgivning om magasinering og udstilling af fotografier samt konservering og restaurering af alle typer fotografier.

Når fotokonserveringen udarbejder bevaringsplaner og tilstandsrapporter for fotosamlinger, er det det mest nedbrudte og følsomme materiale, som får første prioriteret. En stikprøveundersøgelse kan laves for at vurdere samlingens bevaringstilstand.

Fotokonserveringen giver råd og vejledning om optimale klimabetingelser samt emballage ved magasinering af fotografisk materiale, således at levetiden kan forlænges. Der gives rådgivning omkring audiovisuelle materialer som lydbånd og videobånd samt elektroniske medier som CD´er.

Der rådgives desuden om montering og lysforhold ved udstilling af fotografier.

Bevaring & Naturvidenskab

I.C. Modewegsvej, Brede
DK-2800 Kgs. Lyngby
Tlf:   +45 33 13 44 11
Fax: +45 32 51 49 00
E-mail

Google Maps 

Del denne side