Udfører en søgningSøg
Materialer til temauge

Materialer til temauge

I disse hæfter kan du finde ’før-under og efter’ materiale for en temadag/uge på vikingeborgen Trelleborg. Det er muligt at bruge programmer og undervisningsmaterialet til andre årgange og i færre dage.

For at hente materialet, skal du klikke på billedet og enten printe eller downloade emnet.

Vikinger og guder

Vikinger og guder

Børnehaver- og 0. klasser

Gratis undervisningsmateriale om vikinger og nordiske guder for børnehaver og 0. klasser. Kan bruges som del af et besøg på museet - eller hjemme i børnehaven eller på skolen.

PDFen kan også downloades her.

Vikingernes møde med andre kulturer

Vikingernes møde med andre kulturer

3. til 5. klassetrin.

Undervisningsmaterialet omhandler vikingernes møde med andre kulturer for 1000 år siden. Der fortælles om vikingernes liv som bønder, håndværkere og handelsfolk. Desuden skildres byernes opståen, kongemagtens betydning for samfundet og religionsskiftet. Hæftet er fyldt med små opgaver til eleverne.
Skrevet af Mette Bach, Nadia Haupt og Marlene Kramm. Udgivet af Nationalmuseet og Skoletjenesten 2005. 24 sider.

Hent Vikingernes møde med Verden som PDF-fil lige her!

 

Undervisningsfilm om Harald Blåtands Jelling

Undervisningsfilm om Harald Blåtands Jelling

3. til 6. klassetrin.

Undervisningsfilmene præsenterer forskellige indgange til emnet "vikingernes Jelling".
Filmene er 5-10 minutter lange, og kommer omkring de vigtigste problemstillinger. Afslutningsvis bliver man mødt af et åbent spørgsmål, der giver mulighed for at fortsætte diskussionen i klassen.

Vinkler på vikingetiden

Vinkler på vikingetiden

Ungdomsuddannelserne

Indholdet på denne side er udarbejdet i tilknytning til Nationalmuseet og Skoletjenestens undervisningsantologi ”Vinkler på vikingetiden”. Antologien henvender sig primært til ungdomsuddannelserne i fagene historie, religion og samfundsfag.

Du kan hente antologien som e-bog (gratis), finde opgaveforslag, kildesamling og litteraturliste. Se også Nationalmuseets undervisningstilbud, der er udviklet med særligt henblik på arbejdet med antologien.

Vikingemotiver til udprint

Vikingemotiver til udprint

Her finder du en række motiver fra vikingernes verden, lige til at printe ud og farvelægge. Motiverne kommer bl.a. fra runesten og smykker fra vikingetiden.