Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Særudstilling: Pigen og Parasollen - Japan i fotostudiet

Særudstilling: Pigen og Parasollen - Japan i fotostudiet
Håndmalet foto af to japanske piger med parasoller.

16. November 2013 - 27. April 2014

Fotografier af geishaer, samuraier og kirsebærblomster – et drømmebillede af et tidløst Japan, skabt mens industrialiseringen buldrede fremad, og moderne storbyer skød frem i Japan og Europa. I det sene 1800-tal opstod en industri i japanske byer, hvor man fremstillede fotos af mennesker, kultur og landskaber til udenlandske besøgende.  Sort-hvide fotos af piger og parasoller, optaget i studier med Fuji-bjerget som bagtæppe, blev håndmalet med pensel og solgt sætvis i album til udlændinge.

Det japanske fotounivers kom til at præge synet på Japan i Vesten, hvor der var en stor fascination af landet. I Zoologisk Have på Valby Bakke optrådte 22 japanere og blev fotograferet i 1902 i landskaber, der synes genskabt med inspiration fra det japanske fotounivers fra 1870-1900. I dag skaber unge japanere billedfortællinger om sig selv i små fotostudier rundt om i spillearkader og stormagasiner. I purikura-fotobåsen kan alt lade sig gøre.

’Pigen og parasollen’ stiller skarpt på disse seriefremstillede drømmebilleder, og på det møde mellem foto, teknik og visuel kreativitet, der i Japan ofte har rykket virkelighedens grænser. Og du er inviteret ind i fotoboksen for at lege med.

Pressemeddelelse om Pigen og Parasollen

Særudstillingen kan ses på 2. sal på Nationalmuseet. Gratis adgang.

Pigen og Parasollen
Fotomaskinen purikura gør automatisk dit ansigt mindre, dine øjne større og din hud lysere - efter japansk ideal anno 2013.
Pigen og Parasollen
Se flere fotos, og læs om teknikken bag.