Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Hvad mulden gemte – årets danefæ 2015
Foto: Dennis Maigaard

Hvad mulden gemte – årets danefæ 2015

Dette års danefæ-udstilling viser et udsnit af de mange danefæ-genstande, der årligt findes på de danske pløjemarker af amatørarkæologer og detektorfolk rundt omkring i hele landet. Her er der mulighed for at se de mange forskellige genstande, der erklæres for danefæ, og som er med til at gøre os klogere på fortiden. Genstandene er blandt andet af metal, rav, ben og sten. 


Blandt dette års udstillede fund er en guldring med syv diamanter og emaljeindlægninger, som er fundet ved Kærstrup Voldsted på Tåsinge. Ringen, som stammer fra omkring år 1600, er en stor sjældenhed på europæisk plan - ikke mindst fordi den muligvis har tilhørt Christian 4.'s svigermor, Ellen Marsvin.

Et andet af de udstillede fund er et prægtigt og rigt ornamenteret sølvbæger fra Fejø, som menes at stamme fra 700-tallets vikingetid. Bægret stammer med stor sandsynlighed fra Sydtyskland eller Østrig.   

Udover at vise disse fund og særlige genstande, har årets udstilling en forstærket fokus på de mennesker, som står bag fundene.