Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Undervisningsforløb for grundskolen

Mail: krigsmuseet@natmus.dk

Tlf.: 41 20 60 80

Oplys venligst skolens navn, klassetrin, antal elever, dato og tidspunkt for det ønskede forløb, når du booker. Læs mere om Krigsmuseets undervisningstilbud til grundskolen herunder:

Våben og kronologi

Våben og kronologi

Eleverne bliver præsenteret for seks krige. Sammen går vi kronologisk frem i historien, så våben, krig og kronologi kædes sammen og giver et historisk overblik. Ved hver krig bliver eleverne inddraget og skal håndtere krigens våben. 

Krigsjournalister

Krigsjournalister

Som krigsjournalister rejser eleverne tilbage i tiden og vælger en krig, som de rapporterer fra: Hvem er krigens parter, hvad handler konflikten om, hvad kan genstandene fortælle om krigen, og hvad kan vi lære af fortiden?

Sørøvere

Sørøvere

I undervisningsforløbet fortælles historien om de sørøvere, der gennem tiderne har spredt skræk og rædsel på havet. Danmark har kæmpet mod pirater i flere hundrede år, og kampen er en del af vores historie som gammel kolonimagt. 

Christian 4.'s krige og selviscenesættelse

Christian 4.'s krige og selviscenesættelse

I forløbet arbejder vi med Christians 4.'s krige og hvordan hans selviscenesættelse har været med til at præge det billede, vi i dag har af ham. 

Dilemma Afghanistan

Dilemma Afghanistan

Eleverne kommer til Afghanistan i form af et besøg i Krigsmuseets udstilling Den Fjerne Krig, der handler om danske soldaters hverdag i Afghanistan. Klassen sendes ud i udstillingen, hvor de skal forholde sig til krigens forskellige dilemmaer.