Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Podcasts

Her kan du lytte til podcasts om vikingetiden og Vikingeborgen Trelleborg. Tryk på linket under den tekst, du ønsker at høre noget om. Lydfilen vil åbne i et nyt vindue.

I dette klip kan du blandt andet høre om Harald Blåtand, de danske vikingetogter og de to børneskeletter, der er fundet på Trelleborg:
Podcast om de danske vikinger (04:25 min.)Hør om udgravningen af Trelleborg, som Poul Nørlund i 1930'erne stod i spidsens for, og hør om rekonstruktionen af langhuset:
Podcast om udgravningen af Trelleborg (04:43 min.)Hør om ildstedets betydning for vikingerne, og om den røgforgiftning, det ofte har medført. Få desuden viden om vikingernes madvaner og køkkenfaciliteter:
Podcast om ildstedet (03:56 min.)Hør om gravpladsen på Vikingeborgen Trelleborg og om dødeligheden i vikingetiden. Få desuden oplysninger om overgangen fra asatro til kristendom, og om høvdinge og trælles forskellige positioner i samfundet:
Podcast om død og ritualer (04:33 min.)Hør om Trelleborg, hvordan den er bygget om hvor mange ressourcer Harald Blåtand har brugt på dette fantastiske byggeprojekt:
Podcast om ringborgen (03:25 min.)