Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Vikingborgen Trelleborg
Vikingborgen Trelleborg
Lær mere om den royale fæstning, ved at besøge Trelleborg museet. Modeller, arkæologiske fund og rekonstruktioner giver et levende billede af Trelleborg's historie, dets beboere og fæstningens funktion.
Åbningstider og priser

Temarundvisninger på Trelleborg

Hør om borgen og specielt spændende vikingeemner.
Udvalgte weekender kl.13.00-14.00

Gå med på en spændende tur på Trelleborg.
Meld dig til ved ankomst i museets indgang.
Rundvisningen begynder på museets terrasse og bringer dig rundt på hele borgområdet.
Det koster 50kr pr voksen, børn er gratis.

Oplev vikingetiden
Se ringborgen og nyd den smukke natur i Tude ådal. Vikingeborgen Trelleborg er bygget i Harald Blåtands regeringstid omkring år 980.

Det sker

Det sker

Tag familien med til Trelleborg og oplev arbejdende vikinger, krigertræning og den særlige Trelleborg stemning. Klik her for at se, hvad der foregår lige nu.

Familier og grupper

Familier og grupper

Vi tilbyder fælles oplevelser for dem, der ønsker at fordybe sig i fortiden. Vælg en rundvisning eller aktiviteter, tilpasset gruppens ønsker og behov.

Skoler og institutioner

Skoler og institutioner

Lær alt om vikinger! På Trelleborg tilbyder vi undervisningsforløb for både daginstitutioner, grundskolen og ungdomsuddannelserne.

Unesco

Unesco

De danske ringborge, herunder Trelleborg, kan blive verdensarv. D. 15.01 underskrev kulturminister Joy Mogensen ansøgningen, som nu er sendt til Paris.

Pede B om vikingetiden og Trelleborg

Pede B fortæller om vikingetiden og om Vikingeborgen Trelleborg: Se her

Ringborg og fæstningsværk
Trelleborg er en massiv fæstning fra vikingetiden. Bygget på et smalt næs med åer på begge sider, har den været næsten uindtagelig. Borgen består af en indre ringvold, samt et ekstra voldforløb; den såkaldte forborg. Den inderste vold har været 17 meter bred og 5 meter høj og bygget af 25.000 kubikmeter jord, sten og tømmer. Volden var forstærket på ydersiden af en næsten 8 meter høj egetræspalisade. Foran volden lå voldgraven, der var 17 meter bred og 4 meter dyb. Læs mere her.

Hvor ligger Trelleborg?

Trelleborg ligger 6 km vest for Slagelse i naturskønne omgivelser. Bus 439 går fra Slagelse station man - fre og kører man i bil, tager man afkørsel 40 fra motorvejen. Læs mere her.

Åbningstider og priser

Bemærk! Museet har vinterlukket. fra d. 1/11 til d. 31/3/2021