Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Varde


NÆRMILJØ OG FÆLLESSKABER

(Søndag d. 19. november 2023 - FLUGT - Refugee Museum of Denmark)


Hvad er et godt hjem for dig og din nabo? Kom og deltag i en modelworkshop om, hvordan vi skal bo i fremtiden, og få din model udstillet til den store finale på Nationalmuseet den 22. januar 2024.

Sammen med Varde Museerne, Det Boligsociale Team i Varde, Isbjergparken, Lerpøtparken og Forskningscenter for Sociale Bymodeller på Nationalmuseet inviterer VidenSkaber til workshop på FLUGT - Refugee Museum of Denmark. Her undersøger vi, hvad fællesskaber betyder for, at vi føler os hjemme, og hvordan vi kan udvikle boliger, kvarterer og byer med en stærk social sammenhængskraft.

Vi spørger derfor: Hvad er et godt hjem for dig og din nabo? Og beder dig medbringe en genstand eller et minde, som fortæller noget om, hvad et hjem betyder for dig.‍

Hjemmet er nemlig ikke bare de fysiske rammer, hvor vi bor og opbevarer vores ting. Hjemmet er også en følelse. Det er der, hvor vi hører til. Det er familie, venskaber og traditioner og derfor ikke nødvendigvis det samme, som bygningen vi bor i. Men ofte hænger de to ting alligevel sammen, fordi vi knytter os til boligen og de mennesker, vi deler tag, hæk og nærmiljø med.

Med os til workshoppen har vi Garbi Schmidt, professor ved Kultur- og sprogmødestudier på Roskilde Universitet, og Claus Bech-Danielsen, arkitekt og professor ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet. Sammen sætter de rammen for, hvordan vi kan tale om hjem, fællesskaber og byudvikling.

I løbet af modelworkshoppen lader vi den forskningsbaserede viden og borgernes selvoplevede erfaringer mødes. Ambitionen er at skabe en uformel dialog og et legende rum, hvor vi med de fysiske materialer i hænderne bliver nysgerrige og klogere på emnet sammen. De fysiske modeller bliver opsamlingen på den viden, som workshoppen har genereret, og vil herefter kunne bidrage til igangværende lokal byudvikling og nye perspektiver for aktuel forskning på området.

Workshoppen er udviklet i samarbejde med Videnskabernes Selskab.

Tilmelding sker via Det Boligsociale Team i Varde. Alle, der deltager i workshoppen, inviteres med til den store finale på Nationalmuseet den 22. januar 2024. Der arrangeres fælles transport tur/retur.


Tid & sted

Dag: Søndag d. 19. november 2023

Tid: Kl. 12:30 - 15:30

Sted: FLUGT - Refugee Museum of Denmark, Præstegårdsvej 21, 6840 Oksbøl

Tilmelding: ilmelding sker via Det Boligsociale Team i VardeMød forskerne


Varde

Garbi Schmidt

Garbi Schmidt er professor i Kulturmødestudier på Roskilde Universitet. Hun fokuserer i sin forskning særligt på indvandring til Danmark i et langt historisk perspektiv. Hun har f.eks. forsket i og skrevet om, hvordan indvandring over tid har påvirket et kvarter som Nørrebro i København, og hvordan ghettoen som begreb er blevet brugt i en dansk sammenhæng over tid.

Varde

Claus Bech-Danielsen

Claus Bech-Danielsen er professor på BUILD – Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet. Her har han fungeret som forskningschef, og som leder af Center for Boligforskning. Han har udgivet flere bøger om tendenser i boligbyggeriet og leder en stor evaluering, der følger de fysiske omdannelser i de 15 mest udsatte boligområder i Danmark.