Praktisk information til skolebesøg på egen hånd
Skoleklasser er meget velkomne til at besøge Nationalmuseet på egen hånd, det er gratis for både elever og lærere. I kan forberede jer hjemmefra ved at downloade materiale til forskellige temature som I kan arbejde med under jeres besøg.
Ved ankomst til Nationalmuseet skal I henvende jer i Informationen, som vil registrere og tage imod jer. Det er ikke muligt at booke plads til besøg på egen hånd, men hvis I er over 50 personer, skal I sende en mail til undervisning@natmus.dk.
I bedes vise hensyn til de grupper der modtager undervisning ved museets formidlere. Hvis der er mange gæster samtidig, kan vi ikke garantere plads i en given udstilling.
VIGTIG information!
Vi anbefaler klasser der ønsker at besøge vores udstilling Vølvens varsel at bestille undervisningsforløb for at få bedst muligt udbytte af besøget.
Hvis I også ønsker at besøge oplevelsesdelen, anbefaler vi også at købe den del til, så I er garanteret plads.
Vælger I at tage chancen og møde op på dagen, skal I være indstillet på at der kan være lang ventetid og at I ikke er garanteret adgang.
Læs om vores undervisningsforløb og book her: grundskolen og ungdomsuddannelser. Her kan I også bestille plads i oplevelsesdelen sammen med undervisningsforløbet.
Se vores materialer til brug på egen hånd herunder:
Nye veje - brug dit museum!
Find inspiration til at bruge museet på egen hånd! Download inspirationskataloget.
For lærere med elever i grundskolen.
Historisk matematik
Følg 5.As rejse tilbage i Danmarkshistorien for at finde ud af, hvad vikingerne har at gøre med det danske kongehus og romber.
Hvad er historie?
I filmen kan du se seks skolebørn skrive sig selv ind i historien og fortælle deres egen historie på Nationalmuseet.
Det matemagiske museum
Gå på opdagelse i et skatkammer af geometriske former og figurer i museets historiske samlinger.
Fra æstetiske og kunstneriske vaser fra antikkens Grækenland til farvestrålende vævede tæpper fra Navajo Indianerne.
Gå selv guiden; Former, farve og figurer – geometri for de mindste, inddrager matematikopgaver, som allerede er en fast del af skolernes eget pensum og skærper deres evne til at anvende og forstå geometriske begreber.
Fagområde: Matematik
Målgruppe: 1.-3. klasse
Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden
I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol - kropsidealer gennem tiden.
Undervisningsmaterialet kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd. Det overordnede formål med materialet er at styrke elevernes indsigt i samspillet mellem krop, kropsidealer og trivsel i en historisk kontekst.
Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2018.
Målgruppe: 4-6. klasse
Vi anbefaler at I sætter 1½ til 2 timer af til jeres besøg på Nationalmuseet.
Eleverne skal være i følgeskab med voksne
Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder
I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet "Din krop - dit valg - din ret: Vejen mod seksuelle rettigheder". Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2017 under temaet: "Rettigheder online/offline".
Undervisningsmaterialet kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd. Opgaverne i materialet sætter fokus på, hvordan unge og voksne opfattede seksuel lyst og drifter førhen, samt diskussionen om seksuelle rettigheder - både for mænd og kvinder. Det samlede materiale giver eleverne mulighed for at arbejde med flere af museets genstande med afsæt i forskellige typer opgaver i udstillingen "Danmarkshistorier - 1660-2000".
Intro-materiale til lærere. Materialet giver dig mulighed for på forhånd at forberede eleverne på, hvad der skal ske, når de er på Nationalmuseet.
Målgruppe: 6.-10. klasse
Kommunikation og Kontakt
I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet ”Kommunikation og Kontakt”.
Materialet er en del af Uge Sex-kampagnen 2016 under temaet: ”Børn, unge og sociale medier”.
Undervisningsmateriale består af 6 opgaver, der kan anvendes i forbindelse med et undervisningsbesøg på Nationalmuseet på egen hånd.
Opgaverne i materialet sætter fokus på, hvordan unge og voksne iscenesatte sig selv i 1700- og 1800-tallets Danmark og tager udgangspunkt i Nationalmuseets genstande og udstillingen ”Danmarkshistorier – 1660-2000”.
Materialet giver dig mulighed for på forhånd at forberede eleverne på, hvad der skal ske, når de er på Nationalmuseet.