Erhvervspraktik på Nationalmuseet

Er du særligt interesseret i historie og arkæologi eller bare gerne vil vide mere om, hvad man laver på et museum, så er det nu muligt at komme i erhvervspraktik på Nationalmuseet.

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum, hvor flere end 600 ansatte arbejder med forskning, formidling og bevaring af vores fælles kulturarv. I praktikugen vil du få et generelt indblik i, hvad der foregår inde bag ved udstillingerne.

Igennem undervisning, aktiviteter og besøg i forskellige enheder kommer du til at møde et bredt udsnit af Nationalmuseets ansatte og får viden om forskning, samlingsarbejde, formidling samt arkiver og biblioteker. Medbring din egne bærbare computer, som du skal bruge til at løse de mundtlige og skriftlige opgaver, som vi stiller i løbet af ugen.

Vi forventer, at du vil deltage aktivt i programmet, så både du og Nationalmuseet får en god oplevelse med erhvervspraktikken.

For at komme i betragtning som erhvervspraktikant skal du:

 1. gå i 8.-10. klasse
 2. skrive en ansøgning til: erhvervspraktik@natmus.dk

  • Navn
  • Adresse 
  • Navn og kontaktinformation på din skole
  • Navn og kontaktinformation på din lærer, der har ansvar for din erhvervspraktik
  • Og en kort motivation for, hvorfor vi skal vælge dig

Hvornår kan du komme i erhvervspraktik på Nationalmuseet?

 • Uge 9: 25. februar - 1. marts 2019 Ansøgningsfrist: 6. januar 2019
 • Efteråret 2019 - Den endelige uge er ikke fastsat, så hold øje med siden. Vi regner med at praktikforløbet afholdes i oktober måned 2019.

Nationalmuseet tilbyder erhvervspraktik to gange om året og kun i de uger, der annonceres her på siden. Falder din erhvervspraktik i en anden uge, foreslår vi, at du inden ansøgning snakker med din praktikvejleder om din praktik kan flyttes. Vær også opmærksom på, at vi ikke har mulighed for at skræddersy et praktikprogram, der særligt passer til dine ønsker og interesser.

Vi har et begrænset antal praktikpladser, så du kan først være sikker på en plads, når du har fået en bekræftelse fra os. Bekræftelser og afslag sendes ud i løbet af en uge efter ansøgningsfristen.

Del denne side