Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud

Erhvervspraktik på Nationalmuseet

Set i lyset af nuværende coronasituation er det besluttet, at aflyse erhvervspraktik i 2021.

Er du særligt interesseret i historie og arkæologi eller bare gerne vil vide mere om, hvad man laver på et museum, så er det nu muligt at komme i erhvervspraktik på Nationalmuseet.

Nationalmuseet er Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum, hvor flere end 600 ansatte arbejder med forskning, formidling og bevaring af vores fælles kulturarv. I praktikugen vil du få et generelt indblik i, hvad der foregår inde bag ved udstillingerne.

Igennem undervisning, aktiviteter og besøg i forskellige enheder kommer du til at møde et bredt udsnit af Nationalmuseets ansatte og får viden om forskning, samlingsarbejde, formidling samt arkiver og biblioteker.

Vi forventer, at du vil deltage aktivt i programmet, så både du og Nationalmuseet får en god oplevelse med erhvervspraktikken.

For at komme i betragtning som erhvervspraktikant skal du:

 1. gå i 8.-10. klasse
 2. skrive en ansøgning til: erhvervspraktik@natmus.dk
  • Navn
  • Adresse
  • Navn og kontaktinformation på din skole
  • Navn og kontaktinformation på din lærer, der har ansvar for din erhvervspraktik
  • Og en kort motivation for, hvorfor vi skal vælge dig

Hvornår kan du komme i erhvervspraktik på Nationalmuseet?

Nationalmuseet tilbyder erhvervspraktik to gange om året og kun i de uger, der annonceres her på siden. Falder din erhvervspraktik i en anden uge, foreslår vi, at du inden ansøgning snakker med din praktikvejleder om din praktik kan flyttes. Vær også opmærksom på, at vi ikke har mulighed for at skræddersy et praktikprogram, der særligt passer til dine ønsker og interesser.

Vi har et begrænset antal praktikpladser, så du kan først være sikker på en plads, når du har fået en bekræftelse fra os. Bekræftelser og afslag sendes ud i løbet af en uge efter ansøgningsfristen.