Børnenes Museum - sjov for børn

Praktisk information

Åbningstider
Tirsdag til søndag kl. 10.00 til 16.30.

Børnenes Museum er bedst egnet for børn på 4 – 10 år.
Det koster ikke ekstra at besøge Børnenes Museum.

Mad og drikke
Du må ikke spise og drikke i Børnenes Museum. Til gengæld må du rigtig gerne spise din madpakke i vores spisesal eller vores fine have.

Pladsbestilling
Børnenes Museum er forbeholdt grupper fra daginstitutioner og skoler tirsdag til fredag i tidsrummet kl. 10 til 13. Grupperne skal bestille plads og kan booke op til 1½ timer.

Du kan ikke bestille plads i weekenden.

På hverdage og i nogle weekender er der museumsværter i Børnenes Museum. Museumsværterne er frivillige pensionister, der ved alt muligt om historien. Så tag en snak med dem og hør meget mere om dengang i gamle dage. Eller få dem til at hjælpe dig i gang med noget sjovt.

NB:
Adgang til Børnenes Museum kan være anlagt restriktioner i særligt spidsbelastede perioder såsom helligdage, skoleferie osv.

Pladsbestilling

BOOK ONLINE HER


Tlf. 41 20 60 66 (åben på hverdage mll. kl. 10 og 12 ved problemer med online booking)Hvad kan man på Børnenes Museum?

I baggården finder du et rigtig gammelt lokum, datidens toilet. Forestil dig at sidde på lokummet i den kolde baggård. I baggårdens plankeværk kan du gennem ni små huller få et kig ind i datidens lege. Bag skraldespanden kan du finde en skralde, der fortæller historien om skraldemændene.  

I baggården kan du gå på stylter og hoppe i hinkerude. Du finder også et dukketeater og der er altid publikum til at kigge på. I en montre kan du se gammelt legetøj.  

Kigger du op kommer et sejlskib direkte mod dig, med bovspyd og ror og oppe på skibet fortæller ni huller i rælingen om det barske liv ombord på sejlskibene for unge drenge som Julius. Som 15-årig arbejdede han 14 timer dagligt som kok og skibsdreng og tjente 25 kr. Det var mange penge og han gemte de 20 kr til sin mor. I hullerne kan du se, hvad han brugte de resterende 5 kr til. Du kan kravle ind i det lille lukaf, der er kopieret i fuld størrelse fra galeasen Anna Møller.  
 
I skolestuen sidder man ved gamle pulte, og der ligger tavler og kridt fremme. Når de ”frivillige bedsteforældre” er der, kan man skrive med pen og blæk.

Her er et børnemuseum, hvor du kan se og prøve ting, der viser, hvordan man spiste, arbejdede, legede og klædte sig for hundreder af år siden og i nutidens Pakistan.

Du kan også lave en fin tegning og udstille den. I åbne montrer kan du selv prøve at være museumsinspektør og lave en lille udstilling af ”skatte” og mærkelige sager.

Alle steder på Nationalmuseet kan du se originale ting fra gamle dage. De står bag glas i montrer. Det dejlige ved Børnenes Museum er, at alt er kopier, så du må røre ved det hele når du leger dig gennem forskellige tider og lande.

Læs mere om de forskellige temaer du kan opleve på Børnenes Museum.

Se også museets andre tilbud til børnehaver og 0. klasser

Gå en virtuel tur

Tag en tur i Børnenes Museum via Google Street View. Gå rundt i rummene og kig på det hele - eller planlæg hvad I vil lave, næste gang turen går til Børnenes Museum :-)

Børnenes Museum i Google Street View.

Tuborgfondet og Arbejdsmarkedets Feriefond

Børnenes Museum blev etableret i 1992 med støtte fra Tuborgfondet og fornyet i 2009 med støtte fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

Del denne side