Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
1 af 7
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright

Børnenes Museum - sjove børneaktiviteter

På Nationalmuseet kan børnene lege med fortiden

I Børnenes Museum kan du lege og røre ved alt! Tag på togt i vikingeskibet, leg som børnene i baggården i 1930’erne, eller sæt dig i skolestuen og bliv klogere på dine oldeforældres timer på skolebænken. Gå ombord på fragtskibet, og gå til ro i kahytten. Tag på marked i Pakistan og køb mad i basaren. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen, eller gør borgen kampklar til angreb.

Tag vores børnefolder på museet og find kedsomhedsknapperne og sjove kulturskatte for børn. Bl.a. Danmarks ældste hundelort, som er 9000 år gammel og prinsessernes dukkehus.

Pladsbestilling for børnehavegrupper og skoleklasser

Hvis du som pædagog eller lærer ønsker at besøge Børnenes Museum med en gruppe børn, bedes du bestille plads via vores onlinebooking.
Anbefales for børn i alderen 3 til 8 år.

Jul på Nationalmuseet

Jul på Nationalmuseet

Julerundvisning for hele familien, julesange, julemad og julekager, juleuro, juleskatte og juleskikke igennem 1000 år. Gå også på opdagelse rundt på museet, hvor du kan se, hvordan vi har pyntet op til jul igennem historien.

Gysende børneunivers: Sov sødt - håber du overlever natten!

Gysende børneunivers: Sov sødt - håber du overlever natten!

I det sanselige natunivers træder børnene ind i bondestuen fra 1800-tallet. Lyset slukkes og de må kravle ud af alkoverne og vandre ud i den mørke skov. Vinden suser, og mørkets væsener smyger sig bag træerne. Måske ser de en lygtemand, der vil lokke dem på afveje eller en helhest, som de må gemme sig for. Når børnene til byporten, venter der dem flere prøvelser. For både tyveknægte, bidske hunde og Fanden selv har frit spil i den sovende by. De børn, som når igennem natten, ser dagen gry med fornyet mod. Læs mere om Sov sødt - håber du overlever natten!

Anbefalet alder: 7-11 år. Børn skal ledsages af en voksen.

Aktiviteter for børn

Åbningstider og priser:

Tirsdag - søndag (mandag lukket) 10.00-16.30
Barn under 18 år Gratis
Dagsbillet voksen DKK 110

Find Kedsomhedsknapperne!

Alt kan ske, hvis du finder dem og trykker på dem. Malerier taler, drager forbløder, der går ild i en udstilling, en isbjørn fortæller historier og et spøgelse viser sig. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Kedsomhedsknapperne er gemt overalt på museet.

Mad og drikke

Museets restaurant Smör har børnevenlig mad og lækre kager. Se menuen her

Det er også muligt at medbringe egen mad og drikke og nyde det i spiserummet ved siden af Børnenes Museum.