1 af 4

Børnenes Museum - sjove børneaktiviteter

På Nationalmuseet kan børnene lege med fortiden

På Nationalmuseet skruer vi tiden helt tilbage til de første folk, som jagede uroksen i den tætte skov. Du får sat ansigt på de verdensberømte vikinger, der tog på togter til de fjerneste egne af verden. Du kan også se de skatte, som opdagelsesrejsende med vild eventyrlyst og nysgerrighed tog med sig hjem fra ukendte steder. Få historien om Danmark se nogle af verdens mest dyrebare skatte.

Kedsomhedsknappen

Det kan være kedeligt at gå på museum, derfor har Nationalmuseet fået Kedsomhedsknapper. Alt kan ske, hvis du finder dem og trykker på dem. 

Malerier taler, drager forbløder, eller der går ild i en samling. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Kedsomhedsknapperne er ikke i Børnenes Museum, de kan være hvor som helst i Nationalmuseets store hus.

Find kedsomhedsknapperne alle dage

Leg og rør ved alt!

I Børnenes Museum kan børn i alle aldre lege med historien. Tag på en sejltur over havet i et vikingeskibet. Bliv skoleelev i 1930’erne og bliv klogere på dine bedsteforældres timer på skolebænken. Lav mad i det gamle køkken fra middelalderen eller gør borgen kampklar til fjendens angreb.   

Børnenes Museum er museet, hvor børn kan røre ved alt!

ONLINE BOOKING for daginstitutioner og skoleklasser (aldersgrænse: 3. klasse)

Nyt gysende børneunivers: Sov sødt - håber du overlever natten!

I det nye sanselige natunivers træder børnene ind i bondestuen fra 1800-tallet. Lyset slukkes og børnene må kravle ud af alkoverne og vandre ud i den mørke skov. Vinden suser, og mørkets væsener smyger sig bag træerne. Måske ser de en lygtemand, der vil lokke dem på afveje eller en helhest, som de må gemme sig for. Når børnene til byporten, venter der dem flere prøvelser. For både tyveknægte, bidske hunde og Fanden selv har frit spil i den sovende by. De børn, som når igennem natten, ser dagen gry med fornyet mod. Læs mere om Sov sødt - håber du overlever natten!

Anbefalet alder: 7-11 år. Børn skal ledsages af en voksen.

Åbningstider og priser

Børnenes Museum har åbent alle dage 10-16.30

Kedsomhedsknappen kan findes alle dage

Barn under 18 år Gratis
Dagsbillet voksen DKK 95
Familiebillet (1 barn + 1 voksen) DKK 80

Mad og drikke

Museets restaurant Smör har børnevenlig mad og lækre kager.

Det er også muligt at medbringe egen mad og drikke og nyde det i spiserummet ved siden af Børnenes Museum.

Spørgsmål og svar

Hvor finder man kedsomhedsknappen? Hvor gammel skal man være for at besøge Børnenes museum? Hvornår er der børnerundvisninger?

Få svar på dine spørgsmål her

Bliv frivillig på Børnenes Museum

Kunne du tænke dig give Børnenes Museum en håndsrækning? Se og læs mere om, hvordan du kan blive frivillig på børnenes nationalmuseum.

Bliv frivillig

Del denne side