Ungdomsuddannelserne

Ønsker I at bestille et forløb, så benyt bestillingsformularen:

Undervisningsforløb skal bookes med min. 7 dages varsel.

Et par dages ekspeditionstid må forventes.

Har I yderligere spørgsmål i forbindelse med bestilling af undervisning, kontakt da Nationalmuseets Undervisning:

Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
E-mail

 

Skræddersy dit eget forløb til klassen

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 750 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever

Kunne du tænke dig et forløb i elektronisk musik? Lyder Soundpainting interessant? Mangler du et forløb i produktion, hvor dine elever indspiller og efterbearbejder reallyd? 

Skræddersy dit eget forløb med Musikmuseets formidlingsinspektør Anders Haahr. 

Hvis du mangler nye input til din klasse eller du blot ønsker at rykke læringssituationen ud af undervisningslokalet, så finder vi i fællesskab ud af hvilke behov I har, og hvordan vi bedst sætter et forløb eller besøg på Musikmuseet op. Forløbende udvikles, så de harmonerer med klassens præferencer og hvilken del af pensum, du ønsker at det relaterer til.

Om Anders Haahr

Anders er selv gymnasielærer og har et indgående kendskab til studieplaner, forløbsbeskrivelser og gymnasial almen & fagdidaktik. Derudover er Anders konservatorieuddannet og udøvende musiker. Han har et stærkt fokus på, at musikken skal sanses og kropsliggøres, og at det er i mødet mellem de teoretiske, kulturhistoriske og taktilt orienterede lag at læring blomstrer. 

Det Klingende Museum - symfoniorkestret

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 1200-1600 kr.
Varighed: 2-5 timer
Maks antal: 28 elever

Lad eleverne komme helt tæt på instrumenterne fra symfoniorkestret i Det Klingende Museum.

Forløbet består af tre dele, som I kan vælge til og fra i forhold til jeres ønsker. Første del er en hands-on-workshop, hvor eleverne prøver instrumenterne fra alle instrumentgrupper i symfoniorkestret. Workshoppen sker i samarbejde med unge studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

Anden del af forløbet foregår i museets udstilling, hvor vi bygger videre på elevernes erfaringer fra første besøg og følger symfoniorkestrets spæde opståen og udvikling fra renæssance til moderne tid. Sidste del af forløbet vil være en koncert eller generalprøve som arrangeres i samarbejde med Copenhagen Phil.

Der vil være mulighed for en vis fleksibilitet i forhold til placering af de enkelte trin i forløbet.

Materiale til forberedelse:
Symfoniorkestret - dets historie og instrumenter

Det Klingende Museum - instrumenterne fra Østasien

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 1200-1600 kr.
Varighed: 2-5 timer
Maks antal: 28 elever

Lad eleverne komme tæt på de fantastiske musikinstrumenter fra Østasien og særligt Kina. Prøv en erhu og lyt til en guqin. I dette forløb møder og prøver eleverne musikinstrumenter fra Kina under vejledning fra kinesiske musikere tilknyttet Music Confucius Institute i København.

Forløbet består af tre dele, som I kan vælge til og fra i forhold til jeres ønsker.

Første del er en hands-on-workshop, hvor eleverne afprøver forskellige instrumenter fra Kina. orkshoppen sker i samarbejde med unge studerende fra Music Confucius Institute i København.

Anden del af forløbet foregår i museets udstilling, hvor vi bygger videre på elevernes erfaringer fra første besøg og breder perspektivet til landende omkring Kina - Korea go Japan.

Sidste del af forløbet vil være en koncert med de dygtige musikere fra Music Confucius Institute. 

Der vil være mulighed for en vis fleksibilitet i forhold til placering af de enkelte trin i forløbet.

Materiale til forberedelse:
Kinesisk musik - udarbejdet af MCI

Symfoniorkestret - dets historie og instrumenter

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 750 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever

Symfoniorkestret har aldrig været en fast størrelse. For gennem tiderne har det udviklet sig i forhold til størrelse og instrumentarium, alt efter komponister, koncerter og magthaveres behov.

Med dette forløb får eleverne en historisk gennemgang af symfoniorkestret og dets instrumenter op gennem tiden. Hvilke ensembletyper kom før? Og hvorfor fik symfoniorkestret den form, som vi kender i dag? Vi kigger på orkestrets instrumentgrupper og de enkelte instrumenters udvikling. Hvilke forhold har været afgørende for udviklingen, og hvor bringer den os hen i fremtiden? Under forløbet får eleverne også selv lov til at prøve kræfter med flere af symfoniorkestrets instrumenter.

Materiale til forberedelse:
Symfoniorkestret - dets historie og instrumenter

Musikhistoriens lange linjer

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 750 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever

Med dette forløb trækker vi de lange linjer op gennem musikhistorien. Hvad er kendetegnende for de enkelte perioder, og hvordan så det ud i henholdsvis Danmark og resten af Europa?

Dette forløb foregår i Musikmuseets udstilling af smukke musikinstrumenter fra alle tider. Vi går på opdagelse i de enkelte perioder og i enkelte musikinstrumenters udvikling op gennem tiden.

Forløbet vil trække de lange historiske linjer fra middelalder-renæssance-barok-wienerklassisk til romantik osv. og give eleverne et overblik over den musikhistoriske udvikling med fokus på klangidealer og ensembletyper. Samtidigt slår vi ned på nogle af de særlige genstande, som museet rummer og eleverne får lov til at prøve kræfter med nogle af instrumenterne.

Musik i Østasien

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 500 kr.
Varighed: 1 time
Maks antal: 28 elever

Hvorfor er Østens musik så anderledes fra vores - og er den i det hele taget det? Med dette forløb inden for ikke-vesteuropæisk musikkultur sætter vi fokus på musikinstrumenterne og musikkulturen i Kina, Japan og Korea. 


Hvilken funktion har musikken haft og hvordan har bl.a. Confuzius' filosofi påvirket den kinesiske musikkultur?

Gennem hele forløbet vil der blive trukket på elevernes kendskab til europæisk musikinstrumentarium og musikkultur og reflekteret over ligheder og relationer her imellem.

Som en del af forløbet vil eleverne prøve at spille på et udvalg af kinesiske instrumenter.

Fokus på renæssancen

Målgruppe: ungdomsuddannelser
Pris: 500 kr.
Varighed: 1 time
Maks antal: 28 elever


Med udgangspunkt i Musikmuseets flotte samling af instrumenter fra renæssancen sætter vi fokus på musikken i denne farverige periode. Vi taler om, hvilke klangidealer, magtforhold og opfindelser der var med til at skabe periodens musik. Hvordan store familier af instrumenter opstod i overensstemmelse med den menneskelige stemme. Og hvordan periodens forhold til vokalmusikken var med til at præge instrumenter, musik og fremførelsespraksis.

Afslutningsvis kigger vi også på, hvordan instrumenterne har udviklet sig videre op til de musikinstrumenter, som vi kender i dag. 

Materiale til inspiration:
Musik i farver

 

 

Besøg Musikmuseet på egen hånd

Som klasse har I også mulighed for at besøge Musikmuseet på egen hånd. Alle torsdage kl. 10-13 (undtaget skoleferier) holder vi åbent netop for jer, og besøget er gratis.

Læs mere herom her.

Del denne side