Udfører en søgningSøg
1 af 5
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright
Åbningstider og priser

Undervisning på Musikmuseet

Museets undervisningsafdeling er i fuld gang. Grupper kan opleve museet efter aftale, og der er også mulighed for at skoleklasser kan komme forbi på egen hånd.

OBS: Museet holder kun åbent for individuelle besøgende i vinterferie (uge 7) og efterårsferie (uge 42).

Skal der holdes en anderledes og festlig fødselsdag huser vi gerne begivenheden.

Herudover kan man booke omvisninger, og tage kontakt til / besøge museets fine Bibliotek og Arkiv.

 

 

 

 

På Musikmuseet kan alle blive ét med musikkens magi

Rejs tilbage i musikkens historie og oplev alt fra lurer til amøbeviolin. Eller udforsk fremtidens vilde musikunivers, bliv DJ for en dag og prøv det fascinerende fremtidsinstrument Omni.

Læs mere om aktiviteter på Musikmuseet her.

Musikmuseet
Musikmuseet

Musikinstrumenter igennem 3000 år

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid.

Museets nyindrettede udstilling er opdelt i to spor - et spor, som omhandler udviklingen i Danmark fra bronzelurerne, og et spor, som tager udgangspunkt i Middelalderen og fortsætter op gennem de europæiske tidsperioder, indtil begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

En særlig del af udstillingen - Pragtrummet - viser helt særlige, smukke eller sjældne genstande fra forskellige perioder; den bageste del af udstillingsetagen - Verdensrummet - er forbeholdt skiftende udstillinger, som lægger ud med en spændende udstilling om Fjernøsten med instrumenter fra Kina, Japan og Korea.

Et udvalg af museets smukke instrumenter med tilhørende tekster kan ses på Historisk Viden - Tema - Musik.

Bibliotek, arkiv og billedsamling

Musikmuseets samling omfatter også et omfangsrigt bibliotek, arkiv og billedsamling, se nærmere om adgang under Kontakt).

Her kan man finde værker af og materiale om mange af dansk musikhistories store personligheder, blandt andre Angul Hammerich, Johan Svendsen, Aksel Schiøtz og Niels W. Gade, foruden materiale om vigtige danske musikinstitutioner og -organisationer. Faglitteratur om instrumenter, perioder og områder forefindes også i stort omfang.

Publikationer og postkort

Kataloger fra Musikmuseets tidligere særudstillinger samt museets årbog og et udvalg af postkort kan købes i museets åbningstid.  

Klik her for titler, billeder og priser.

Åbningstider og priser

Museet holder kun åbent for individuelle besøgende i vinterferie (uge 7) og efterårsferie (uge 42).

Køb din billet her. 

Museet er åbent for forud bookede grupper indenfor undervisning og rundvisninger alle dage.

Entré voksen 70 DKK 
Børn under 18 Gratis 

Besøg Københavns fedeste lydlegeplads