Udfører en søgningSøg
1 af 5
ChevronrightChevronrightChevronrightChevronright
Åbningstider og priser

 

VINTERFERIE PÅ MUSIKMUSEET:

 

I uge 7 åbner Musikmuseet Københavns fedeste lydlegeplads. Besøg museet for at opleve musikkens magi og kom helt tæt på instrumenter gennem 3000 års musikhistorie. Få mulighed for at prøve nogle af vores nye instrumentinstallationer, oplev Copenhagen Phil i VR format, prøv symfoniorkestrets instrumenter eller få en highlight omvisning med museets samlingsinspektør Marie Martens.

 

På Musikmuseet findes fascinerende, historiske musikinstrumenter. Bl.a. den skønne Violino Arpa, de over 3000 år gamle bronzelurer og meget mere. Midt i udstillingen af de smukke gamle instrumenter, har vi plantet et moderne lydunivers - bl.a. vores fascinerende Omni. Og i museets Spil-selv-rum, kan man prøve at spille på bl.a. harper, guitar, trommer og klaver.

Tablets udleveres efter ønske.

Musikmuseet

På Musikmuseet kan alle blive ét med musikkens magi

 

Rejs tilbage i musikkens historie og oplev alt fra lurer til amøbeviolin. Eller udforsk fremtidens vilde musikunivers, bliv DJ for en dag og prøv det fascinerende fremtidsinstrument Omni.

Læs mere om aktiviteter på Musikmuseet her.

Musikmuseet
Musikmuseet

Musikinstrumenter igennem 3000 år

 

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid.

Museets nyindrettede udstilling er opdelt i to spor - et spor, som omhandler udviklingen i Danmark fra bronzelurerne, og et spor, som tager udgangspunkt i Middelalderen og fortsætter op gennem de europæiske tidsperioder, indtil begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

En særlig del af udstillingen - Pragtrummet - viser helt særlige, smukke eller sjældne genstande fra forskellige perioder; den bageste del af udstillingsetagen - Verdensrummet - er forbeholdt skiftende udstillinger, som lægger ud med en spændende udstilling om Fjernøsten med instrumenter fra Kina, Japan og Korea.

Et udvalg af museets smukke instrumenter med tilhørende tekster kan ses på Historisk Viden - Tema - Musik.

Bibliotek, arkiv og billedsamling

Musikmuseets samling omfatter også et omfangsrigt bibliotek, arkiv og billedsamling, se nærmere om adgang under Kontakt).

Her kan man finde værker af og materiale om mange af dansk musikhistories store personligheder, blandt andre Angul Hammerich, Johan Svendsen, Aksel Schiøtz og Niels W. Gade, foruden materiale om vigtige danske musikinstitutioner og -organisationer. Faglitteratur om instrumenter, perioder og områder forefindes også i stort omfang.

Publikationer og postkort

Kataloger fra Musikmuseets tidligere særudstillinger samt museets årbog og et udvalg af postkort kan købes i museets åbningstid.  

Klik her for titler, billeder og priser.

Åbningstider og priser

Musikmuseet holder åbent 12-16 i vinterferien 13/2 - 19/2. Køb billet her  

Museet er åbent i udvalgte ferier.

Museets undervisningsafdeling er åben for elever, lærere og grupper alle hverdage.

Dagsbillet voksen DKK 70
Barn under 18 år gratis