1 af 3
Åbningstider og priser

Nyheder på Musikmuseet

Babyrytmik på Musikmuseet

Tag din baby med og oplev musikkens magi, i hjertet af Musikmuseets smukke samling. 

Fra den 10. januar 2018 kan du gå til babyrytmik på Musikmuseet.

Der vil blive leget med store og små bolde, tørklæder, forskellige faldskærme og instrumenter som rasleæg og trommer. Der vil blive spillet, sunget og leget med barnet i centrum. 

Babyrytmik på Musikmuseet udbydes i samarbejde med Spillebillen. Spillebillen ejes og drives af Karen Marie Bille, som er uddannet rytmikpædagog fra Instituttet for Rytmik. Hun har undervist børn og deres forældre i musik og bevægelse gennem de sidste 13 år - siden 2004 i sin egen musikskole Spillebillen. Med Karen Marie Billes store erfaring og smittende engagement er der garanti for både høj kvalitet og lærende nærvær mellem voksne og barn.

Se mere her.

Musikmuseet - Instrumenternes verden

Musikinstrumenter igennem 3000 år

Musikmuseet blev grundlagt i 1898, men dets samling går meget længere tilbage i historien. Samlingen omfatter musikinstrumenter fra Europa, Asien og Afrika fra bronzealderen og frem til vor tid.

Museets nyindrettede udstilling er opdelt i to spor - et spor, som omhandler udviklingen i Danmark fra bronzelurerne, og et spor, som tager udgangspunkt i Middelalderen og fortsætter op gennem de europæiske tidsperioder, indtil begge sporene mødes i globaliseringen i det 20. århundrede.

En særlig del af udstillingen - Pragtrummet - viser helt særlige, smukke eller sjældne genstande fra forskellige perioder; den bageste del af udstillingsetagen - Verdensrummet - er forbeholdt skiftende udstillinger, som lægger ud med en spændende udstilling om Fjernøsten med instrumenter fra Kina, Japan og Korea.

Et udvalg af museets smukke instrumenter med tilhørende tekster kan ses på Historisk Viden - Tema - Musik.

Bibliotek, arkiv og billedsamling

Musikmuseets samling omfatter også et omfangsrigt bibliotek, arkiv og billedsamling, se nærmere om adgang under Åbningstider).

Her kan man finde værker af og materiale om mange af dansk musikhistories store personligheder, blandt andre Angul Hammerich, Johan Svendsen, Aksel Schiøtz og Niels W. Gade, foruden materiale om vigtige danske musikinstitutioner og -organisationer. Faglitteratur om instrumenter, perioder og områder forefindes også i stort omfang.

Åbningstider og priser

Lørdag - søndag 10 - 17

Dagsbillet voksen DKK 65
Familiebillet (1 barn + 1 voksen) DKK 50
Barn under 18 år gratis

Årskort + 1 ledsager DKK 175

Del denne side