Grundskolen - forløb til udskoling
Ønsker I at bestille et forløb, så benyt bestillingsformularen:
Undervisningsforløb skal bookes med min. 10 dages varsel.
Et par dages ekspeditionstid må forventes.
Har I yderligere spørgsmål i forbindelse med bestilling af undervisning, kontakt da Nationalmuseets Undervisning:
Mandag - fredag
kl. 10.00-12.00
Tlf. 41 20 60 66
E-mail


På tidsrejse i musikken
Målgruppe: 3.-10. klasse
Pris: 900 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever
Type: Udstillingsforløb
Aftaler: gratis for alle skoler på Frederiksberg via Frederiksberg Fonden
Hvilken musik lyttede vores bedsteforældre til? Hvorfor havde Christian 4. så mange musikere ansat? Og hvem lavede egentlig musikken i middelalderen.
Vi tager eleverne med på en tidsrejse tilbage i musikinstrumenternes historie. Vi rejser igennem forskellige tidsperioder, og eleverne skal udforske og opleve instrumenternes udvikling. Vi sætter fokus på hvem der skabte musikken og dens funktion op igennem tiden.
Forløbet afsluttes med en digital skattejagt i udstillingen, som tager ca. 30 min. at gennemføre.


Fremtidens musik
Målgruppe: 7.-10. klasse
Pris: 900 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever
Type: Workshop
Aftaler: gratis for alle skoler på Frederiksberg via Frederiksberg Fonden
Musikmuseet udfordrer musikkens yderste grænser og kigger ind i fremtidens nye opfindelser af musikinstrumenter. Hvad mon fremtiden vil bringe?
Hele vejen op gennem historien har mennesket opfundet musikinstrumenter, som kunne bryde grænser og skubbe musikken i nye retninger. Vi går på skattejagt i udstillingen og finder eksempler på musik-opfindelser op gennem tiden.
Eleverne prøver rollen som DJ´s på museets nye Mashmachine og udforsker den smukke Omnis klangunivers. Gennem kreative workshops og hands-on kommer vi tæt på hvilke udfordringer og muligheder de nye opfindelser stiller os over for. Og gennem fremtidens musik får vi både øje og øre på hvad nutidens og fortidens musik kan.
Forløbet er opbygget som stationer, som eleverne roterer rundt mellem. Gennem hele forløbet vil klassen derfor arbejde inddelt i fire grupper.


Fra lyd til musik
Målgruppe: 4.-10. klasse
Pris: 900 kr.
Varighed: 1½ time
Maks antal: 28 elever
Type: Udstillingsforløb
Aftaler: gratis for alle skoler på Frederiksberg via Frederiksberg Fonden
Hvad er lyd egentlig? Og hvordan og hvornår bliver lyd til musik? Og hvorfor lyder en trompet anderledes end en obo?
Vi tager udgangspunkt i lyd som fænomen, og finder forskellige måder at beskrive det på - både hentet fra musikkens og naturvidenskabens verden.
Med udgangspunkt i udstillingen skal vi derefter udforske forskellige instrumenters lyd og lyddannelse og prøve kræfter med museets brugsinstrumentarium. '
Fælles mål og praktisk information
Fag:
Musik, Natur&Teknologi/ Fysik
Kompetenceområde:
Musik - Musikforståelse
Natur & teknologi - Perspektivering
Læringsmål:
Eleven har viden om lyd som fænomen og om sammenhængen mellem tonehøjde og instrumenters konstruktion. Eleven kan reflektere over forskelle mellem lyd, støj og musik.
Eleven har viden lyddannelse og lydformning i udvalgte musikinstrumenter.
Eleven kan lytte og differentiere forskellige typer af klangkilder og musikinstrumenter. Eleven kan italesætte klangforskelle på forskellige typer af musikinstrumenter.
Faciliteter på Musikmuseet:
Mulighed for at spise medbragt mad (Bookes via mail til ulla.hahn.ranmar@natmus.dk )



Det Klingende Museum 2.0 – symfoniorkestret
Målgruppe: 3.-10. klasse
Pris: 1950 kr.
Varighed: 2 1/4 timer
Dage: primært fredage
Maks antal: 28 elever
Type: Fordybelsesforløb
Særlige aftaler: Gratis for Frederiksbergs skoler via Frederiksberg Fonden. Gratis for øvrige kommuner via aftaler: København, Rødovre, Vallensbæk, Rudersdal, Ballerup, Furesø, Lyngby Taarbæk.
Kram en cello, opdag trompetens forfader og tag på virtuel tur ind i symfoniorkestrets verden. I dette nye forløb får eleverne gennem hands-on workshops, spil og VR oplevelser mulighed for at komme helt tæt på symfoniorkestret og dets instrumenter. På lidt over 2 timer prøver eleverne kræfter med instrumenter fra hele symfoniorkestrets instrumentarium, dykker ned i VR oplevelser af symfoniorkestret og går på skattejagt i de historiske forfædre til de moderne instrumenter.
Udforskning og leg er omdrejningspunktet når eleverne på denne måde præsenteres for det imponerende symfoniorkester – det orkester som både kan levere lyden af Mozarts symfonier og soundtracket til Star Wars. Løbende gennem forløbet binder vi også de pædagogiske sløjfer og kobler elevernes sanseoplevelser og opdagelser med viden og fælles erfaringer.
Klassen deles i fire grupper, som roterer mellem de forskellige oplevelser.
Forløbet udbydes i samarbejde med Copenhagen Phil.
Fælles mål og praktisk information
Fag:
Musik
Kompetenceområde:
Musik - Musikforståelse
Læringsmål:
Eleven kan genkende klangen og navngive instrumenter fra symfoniorkestrets instrumentgrupper.
Eleven har viden om spilleteknik på musikinstrumenter fra symfoniorkestret.
Eleven har viden om udvalgte musikinstrumenters historiske udvikling.
Eleven kan lytte til levende fremført musik, og kan formidle sin oplevelse og viden.
Vedr. forløbets afvikling
Vi afvikler workshops i Det Klingende Museum (1. besøg) på fredage. Besøg i udstillingen (2. besøg) kan foregå på alle ugens dage. Koncerten (3. besøg) vil ligge i afslutningen af skoleåret.
Faciliteter på Musikmuseet:
Mulighed for at spise medbragt mad (Bookes via mail til ulla.hahn.ranmar@natmus.dk )



Lav filmmusik til jeres egen gyserfilm
Kan kun bookes af skoler i Københavns Kommune
Målgruppe: 5.-7. klasse
Pris: gratis via Åben skole. N.B begrænset antal
Varighed: 2 besøg af 2½ - 3 timers varighed
Maks antal: 28 elever
Type: tværgående samarbejde med Film-X
I dette forløb arbejder eleverne med at skabe deres eget soundtrack til en gyserfilm, som de selv producerer.
Eleverne besøger først Musikmuseet i en workshop. Her eksperimenterer de med forskellige musikinstrumenters klangmuligheder og musikkens historiefortællende virkemidler. Bagefter arbejder de med at komponere et soundtrack bestående af mindre sekvenser og stemningsmusik, som skal indgå i den endelige gyserfortælling.
Efter nogle uger besøger eleverne FILM-X studierne, hvor de skal producere en gyserfilm. De samarbejder i filmhold om at optage og klippe deres egne gyserfortællinger. Som en del af klippeprocessen kommer de ind i lydstudiet for at indspille det soundtrack, de har komponeret på workshoppen på Musikmuseet. De har adgang til samme type instrumenter fra workshoppen på Musikmuseet.
Forløbet ledsages af et undervisningsmateriale, og der vil være vejledning til forberedelse før og mellem de to workshops på Musikmuseet og i FILM-X.
Praktiske oplysninger
Forløbet på Musikmuseet varer 2½ time, forløbet i FILM-X varer 3 timer.
Periode: marts-juni 2023. NB. FILM-X forløbet kan først bookes efter påskeferien og forløbene på Musikmuseet kan evt. afholdes i løbet af marts.
Booking: Start med at booke forløbet i FILM-X I vores bookingkalender. Musikmuseet vil efterfølgende kontakte jer for at aftale en dato for jeres forløb på Musikmuseet.

Besøg Musikmuseet på egen hånd
Som klasse har I også mulighed for at besøge Musikmuseet på egen hånd. Alle onsdage kl. 10-13 (undtaget skoleferier) holder vi åbent netop for jer, og besøget er gratis. Ønsker I at booke andre ugedage vil prisen være 300 kr. pr. klasse. Alle besøg skal bookes hos museets booker forud for dagen.
Læs mere herom her.

Udlån af tablets som klassesæt – tag på skattejagt i udstillingen
Målgruppe: mellemtrin og udskoling
Tag på skattejagt med din klasse i Musikmuseets udstilling. Til klasser, der ønsker at besøge Musikmuseet på egen hånd, kan vi nu tilbyde udlån af museets tablets i klassesæt. Med klassesættet kan du sende klassen på skattejagt i udstillingen ud fra et valgt tema og fagligt mål.
Det er gratis at låne klassesættet, men skal bookes forud for besøget. Klassesættet kan afhentes i museets reception ved ankomst.
Et klassesæt består af 10 tablets – det er altså tanken at klassen arbejder i grupper af 2-3 elever.
Sættet af tablets vil være indstillet til en specifik skattejagt, som I vælger ved bookingen forud for dagen. Skattejagterne fokuserer på forskellige faglige mål indenfor musik, bl.a. instrumentkendskab, musikhistorie, og musik i et globalt perspektiv. Det varer ca. 20-30 min. at gennemføre en skattejagt.
I kan vælge mellem:
- På tidsrejse i musikken ( Fokus på musikhistorie)
- På skattejagt i musikkens lyde (Fokus på instrumenter)
- Det klingende Museum – Østasien (Fokus på musik fra Østasien)
Booking af klassesæt skal ske til: mail booking.
I forbindelse med besøget vil vi bede dig gøre dine elever opmærksomme på, at de skal bevæge sig roligt rundt i udstillingen, at det selvfølgelig er forbudt at røre de udstillede genstande, og at de skal vise hensyn til museets øvrige besøgende.