Udfører en søgningSøg
Viser mobilmenuFold ud
Se helt unikke krigsklenodier fra Danmark og resten af verden på Krigsmuseet

Udstillingen 'Krigsmuseets Skatkammer'

Fra japanske samuraisværd til amerikanske borgerkrigsuniformer

Jagtvåben, flymodeller, russiske rustninger, medaljer, sanitetsudstyr og plakater fra Den Kolde Krig. Krigsmuseets Skatkammer indeholder flere end 1.000 fantastiske, unikke, grimme, særlige og imponerende genstande, delt op i 16 store dobbeltmontrer med hver deres tema.

En række af de udstillede samlinger er unikaer af højeste, internationale format: Det Gottorpske Rustkammer fra 1500- og 1600-tallet, general Paul Goudime-Levkovitch's samling af uniformer fra tsartidens Rusland og samlingen af amerikanske uniformer fra årene op til Den Amerikanske Borgerkrig 1861-65.

Krigsmuseets Skatkammer følger ikke nogen kronologisk orden, og genstandene er ikke udvalgt, fordi de tilsammen fortæller en historie om et specifikt slag, eller en særlig krig. De er udvalgt for at imponere, for at skabe forundring, for at chokere og endelig for at stille mange af vores gæsters store nysgerrighed.

Udstillingen er finansieret med bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden samt Knud Højgaards Fond.